Η «Ελπίδα» τίμησε τρεις γυναίκες δότριες μυελού των οστών που χάρισαν το δώρο της ζωής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η «Ελπίδα» τίμησε τρεις γυναίκες δότριες μυελού των οστών που χάρισαν το δώρο της ζωής

​Τρεις γυναίκες που χάρισαν το δώρο της ζωής σε τρεις συνανθρώπους μας, τρεις γυναίκες δότριες μυελού των οστών που έγιναν παράδειγμα προσφοράς και αγάπης, την πρώτη δότρια στην Ελλάδα και δυο μητέρες από την Τήνο και τη Ρόδο, τίμησαν ο σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο "Ελπίδα" και ο σύλλογος "Όραμα Ελπίδας" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

«Το ότι ήμουν η πρώτη Ελληνίδα δότρια ήταν καθαρή τύχη. Το ότι έδωσα μυελό των οστών ήταν η μεγαλύτερη ευλογία. Εύχομαι το ίδιο να ζήσετε και εσείς» δήλωσε η Νικολέττα Ευριπίδου.
«Θεωρώ ότι έκανα το αυτονόητο. Αυτοί που πρέπει να βραβεύονται καθημερινά είναι η ομάδα του συλλόγου “ Όραμα Ελπίδας” και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που είναι για μένα πρότυπο γυναίκας μητέρας και συναδέλφου. Ο Θεός να σας έχει καλά να συνεχίσετε το ταξίδι» ήταν τα συγκινητικά λόγια της Ειρήνης Χρυσανθή.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τις δότριες για την προσφορά ζωής αλλά και για την ανεκτίμητη βοήθεια τους στο έργο του συλλόγου.

«Γίνονται συνάμα η ζωντανή απόδειξη ότι ο λαός μας είναι πάντα εκεί όταν τον χρειαστείς, πάντα έτοιμος όταν ενστερνίζεται ένα όραμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση το “Όραμα της Ελπίδας”» επισήμανε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε 280 με 300 νέες περιπτώσεις παιδικού καρκίνου και το 80 % από αυτές αντιμετωπίζεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, καθώς 3 στα 4 παιδιά γίνονται καλά.

«Είδα με πόση ταπεινότητα η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Μαριάννα μας, έχει εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Κάνεις ένα τεράστιο έργο και μας δείχνεις το δρόμο για το πώς πρέπει και εμείς να εργαστούμε για τους συνανθρώπους μας» είπε ο Σάκης Ρουβάς, αγγελιοφόρος της Ελπίδας.

«Έτσι αισθάνομαι την κοινωνική προσφορά. Μέσα από αυτό που προσφέρεις στο συνάνθρωπο σου, να δίνεις μέρος από τον εαυτό σου» τόνισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στα δύο χρόνια λ��ιτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 21.000 δότες. Ο αριθμός πολλαπλασιάζεται και είναι οι εθελοντές που στηρίζουν το Όραμα Ελπίδας και μαζί στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας… ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top