Έρχεται ΣΦΟΔΡΟΣ χιονιάς-ΠΟΛΙΚΕΣ θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα:Mεγάλες καταστροφές και ένας νεκρός

Πολλές περιοχές ντύθηκαν ήδη στα λευκά

Έρχεται ΣΦΟΔΡΟΣ χιονιάς-ΠΟΛΙΚΕΣ θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα:Mεγάλες καταστροφές και ένας νεκρός

​Αν νομίζατε ότι χειμώνας ήταν και πέρασε μάλλον θα απογοητευτείτε καθώς έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και παγωνιά! Ειδικότερα, χιόνια, βοριάδες και πολύ κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Δευτέρα σε όλη τη χώρα.

Τσουχτερό κρύο και δυνατοί άνεμοι στην Αττική

Ο καιρός στην Αττική άλλαξε ήδη από το βράδυ της Κυριακής με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους μηδέν βαθμούς κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στη βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στα βόρεια του νομού.

Χιόνια και παγωνιά στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις ενώ ήδη στην πόλη το έχει στρώσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα λευκά Μακεδονία και Θράκη

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια θα πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατπολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά και χιονόνερο σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο. Οι άνεμοι στην Κρήτη θα πνέουν δυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονόπτωση στα βόρεια και βροχές ή διάσπαρτες καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα νότια από 4 έως 13 βαθμούς 6 Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένεται να αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται, ωστόσο, θα επικρατεί παγωνιά.

Ένας νεκρός και πολλά προβλήματα

Την ίδια στιγμή, ένας 47χρονος έχασε τη ζωή του στις Σέρρες λόγω των άγριων καιρικών φαινομένων. Ο άτυχος άντρας εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, καθώς εκείνο παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο που είχε σχηματιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η πυροσβεστική εντόπισε το όχημα στο ρέμα Κρουσοβίτης στο Σιδηρόκαστρο και δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, ο οποίος ωστόσο ήταν ήδη νεκρός.

Μεγάλες ήταν και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας… Στην Αττική ξεριζώθηκαν δέντρα και πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Τρομερές πλημμύρες σημειώθηκαν σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο με τα νερά να μπαίνουν σε αυλές και σπίτια και να προκαλούν τεράστιες ζημιές.

Τις τελευταίες ώρες, έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να καθαρίσουν τους δρόμους σε δεκάδες χωριά ώστε να μην αποκλειστούν.

Στη Λέσβο, τα ξημερώματα της Κυριακής υπερχείλισε ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Συνεργεία του δήμου κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην δημιουργηθούν υλικές ζημιές αλλά και να μην θρηνήσουμε θύματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top