«Φωνές Χριστουγέννων» στην Πλατεία Καρύτση- Μία μεγάλη συναυλία από τα Παιδικά Χωριά SOS

Με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, το μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και την Orchestra Mobile

​Ο Ροταριανός Όμιλος Αθήνα-Φιλοθέη και τα Παιδικά Χωριά SOS με την υποστήριξη της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ διοργανώνουν μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία για όλη την οικογένεια.

«Φωνές Χριστουγέννων» με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, το μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και την Orchestra Mobile θα "ηχήσουν" την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30, στο Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8.
Από το "Άγια Νύχτα" και τον John Lennon μέχρι το "Ω Έλατο" και το "Hallelujah". Ένα μαγευτικό μουσικό και ποιητικό οδοιπορικό που θα μας ταξιδέψει σε κόσμους εορταστικούς και παραμυθένιους, με αγαπημένες και αξέχαστες μελωδίες και ποιήματα των παιδικών μας χρόνων, τραγουδισμένα μοναδικά από τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.
Συμμετέχουν: Οι Χορωδίες Cantabile και Cantabile Junior του Δήμου Ζωγράφου και η Οrchestra Mobile
Μουσική Διεύθυνση: Θεόδωρος Ορφανίδης
Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη (VIP) : €25
Rotary Class: €20
Standard Class: €12
Εξώστης: €10
Παιδιά έως 10 ετών: €10
Τηλεφωνικές κρατήσεις: Viva: 11876 & κα. Βάνα Φερτάκη - 6944 279510
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΑ-ΦΙΛΟΘΕΗ
Ο Ροταριανός όμιλος Αθήνα Φιλοθέη ιδρύθηκε το έτος 2012 από μία ομάδα νέων ροταριανών που είχαν εξαρχής ως στόχο την προώθηση των ροταριανών ιδεωδών και την ανάδειξη του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης ως βασικών αξίων και πυλώνων της κοινωνίας μας.

Ο Ροταριανός όμιλος Αθήνα Φιλοθέη αποτελείται από νέα άτομα, διακεκριμένα στον επαγγελματικό τους χώρο που έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Στόχος όλων των μελών είναι να γίνει ο όμιλός πρότυπο σε για τη λειτουργία του, την αποτελεσματικότητά του και το ��λούσιο σε κοινωνική προσφορά έργο του.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση.

Επιπρόσθετα, τα Παιδικά Χωριά SOS, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη κρίση, έχουν διευρύνει το έργο τους από το 2012, βοηθώντας περισσότερες από 3.000 οικογένειες από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.

Τα έξοδα λειτουργίας όλων των προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών και από εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS μπορείτε να βρείτε στο www.sos-villages.gr.
11226038_978252572235621_7581400679578157028_n.jpg
2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ
Η 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ, μία από τις 540 Περιφέρειες παγκοσμίως, περιλαμβάνει τη Νότια Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, τα Νησιά του Ιουνίου εκτός της ��έρκυρας, και τα νησιά του Αιγαίου εκτός της Λέσβου, της Λήμνου και της Θάσου. Διαθέτει 60 Ομίλους με πάνω από 1400 ροταριανούς, 9 Ομίλους Ροταράκτ και 2 Ομίλους Ιντεράκτ. , Στην Περιφέρεια περιλαμβάνεται ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, ο πρώτος Όμιλος που ιδρύθηκε στα Βαλκάνια το 1928, με την υποστήριξη του τότε Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου.
Οι Ροταριανοί της Περιφέρειας, μέσα από Ροταριανά Προγράμματα Κοινοτικής και Διεθνούς Δράσης, εφαρμόζουν αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερο ανάγκη, ιδιαίτερα στη τρέχουσα περίοδο που η μακροχρόνια οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας, δημιουργώντας καθημερινά νεόπτωχους και άτομα με έντονη την ανάγκη κάθε είδους στήριξης.
Η ενίσχυση των μελών των Ομίλων με νέο αίμα θα επιτρέψει την αύξηση του κύκλου των δράσεών τους και την ανάδειξή του σε μια από τις πιο αποτελεσματικές ΜΚΟ στη χώρα μας, που εργάζεται για τη διάδοση των ιδεών του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού.

ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Η Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Βέροια. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» στην τάξη της Καίτης Παπαλεξοπούλου, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης».
Της χορηγήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» η οποία της έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο με την Vera Rozza. Μεταξύ άλλων, έχει ειδικευθεί στο ρεπερτόριο των Γερμανικών Τραγουδιών (Lieder) με την Elisabeth Schwarzkopf.
Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού, Teatro Communale της Φιρέντζα, Teatro La Fenice της Βενετίας, Theatre της Βασιλείας, Όπερα της Λυών και του Montpellier, Φεστιβάλ Schwetzingen, Maifestspiele του Βισμπάντεν, Opera House της Budapest, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Δελφών κ.α., σε πόλεις όπως Άμστερνταμ, Ρόττερνταμ, Βερολίνο, Κολωνία, Νέα Υόρκη, SaltLake City, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.
Ως σολίστ έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού στην Κολωνία (Φιλαρμονική Κολωνίας), Βουδαπέστη (Ακαδημία Franz Liszt), Ιταλία (Reggio Emilia), Ισραήλ (Φιλαρμονική Tel Aviv), Λισσαβώνα (Colosseum), Τόκυο, Φρανκφούρτη (Alte Oper), Μόναχο (Gasteig) και έχει συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους και ορχήστρες όπως οι Wolfgang Sawallisch, Zubin Mehta, Sir Neville Mariner, Antonio Pappano, Rene Jacobs, Christoph von Dohnanyi, Gerd Albrecht, Garry Bertini, Ivan Fischer , Marcello Viotti, Helmut Rilling, Andras Schiff, Frans Bruggen με την Orchestra of the Age of the Enlightenment, Concerto Köln, την Φιλαρμονική της Βιέννης και άλλες.

Το κλασικό της ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς ρόλους όπερας, όπως οι Fiordiligi (Έτσι Κάνουν Όλες), Elvira (Don Giovanni), Pamina (Ο Μαγικός Αυλός), Alcina (Alcina), Violetta (Η Τραβιάτα), Gilda (Ριγκολέττο), Angelica (Suor Angelica), Mimi (Οι Μποέμ), Euridice (Ορφέας και Ευρυδίκη του Gluck), Salud (Η Σύντομη Ζωή), Fiorilla (Il Turco in Italia), Corinna (Il viaggio a Reims), Giulietta (I Capuletti e i Montecchi), Maria Stuarda (Maria Stuarda), Cleopatra (Ιούλιος Καίσαρας), Jenny (Mahagonny), Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.ά.

Έχει κυκλοφορήσει δύο CD με όπερες, την “La Calisto” του Cavalli (Harmonia Mundi) και την “Conrois and his copies” του Περικλή Κούκου. Επίσης τα CD «Η Σόνια Θεοδωρίδου συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι» (Σείριος, “Ρεσιτάλ”) (Σείριος – Οδός Πανός), Γιάννης Μαρκόπουλος «Αναγέννηση» (Κίνησις), Θάνος Μικρούτσικος “Warna” (Arcardia), Χάρης Περσίδης “Storiae d’ Amor” (Eros), ‘’Arie Antiche‘’ (Legend Classics), "Sonia Thedoridou sings Jacques Brel" (Et'cetera), Θανάσης Μωραϊτης ‘’ Pictures for the sadness of the blonde girls and of Eleni’’ (EMI Classics), Γιάννης Κωνσταντινίδης ‘’30 Songs’’ (The Human Voice), ‘’Songs from the Big Screen” (The Human Voice), Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy – Shades of Love...” (The Human Voice), Μίμης Πλέσσας ’’ Anthology’’ (The Human Voice), Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy II – Return” (The Human Voice).Το 2010 ίδρυσε μαζί με τον σύζυγο της Μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη την Οrchestra Mobile, ενώ ένα χρόνο αργότερα την Ηuman Voice, την δική τους δισκογραφική εταιρία.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Ο Mαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης γεννήθηκε στο Herisau της Ελβετίας. Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε μετά την επιστροφή της οικογένειας του στη Βόρειο Ελλάδα. Παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, κλασσικού τραγουδιού και πιάνου στη Θεσσαλονίκη και γρήγορα η προικισμένη φύση του εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε.
Παράλληλα δίδαξε θεωρητικά σε ωδεία. Το 2005 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, πηγαίνοντας στην Ολλανδία, όπου συνεργάστηκε με μουσικά σύνολα ως προσκεκλημένος Mαέστρος. Ο Θεόδωρος Ορφανίδης έχει μαθητεύσει και συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως οι: Rene Gulikers, George Hadjinikos, Ulrich Rademacher, Ingo Lenke, και Θόδωρο Αντωνίου.
Ως μαέστρος έχει προσκληθεί από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Εχει διευθύνει ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Βραζιλία και Ρωσία.
Το καλοκαίρι του 2010 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του, σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου την Orchestra Mobile , ενώ ένα χρόνο αργότερα την Ηuman Voice, τη δική τους δισκογραφική εταιρία. Έχει κυκλοφορήσει δύο CD - Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy – Shades of Love...” (The Human Voice, 2011), Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy II – Return” (The Human Voice, 2012).
ORCHESTRA MOBILE
H Orchestra Mobile ιδρύθηκε από τη Σόνια Θεοδωρίδου και το Θεόδωρο Ορφανίδη το 2010. Στόχος της ορχήστρας είναι να φέρει κοντά μουσικούς από ολόκληρη την Ευρώπη, συνδέοντας το Όσλο με την Αθήνα, το Άμστερνταμ με τη Βαρσοβία, τη Λισαβόνα με το Βερολίνο.
Εξαιτίας του συγκεκριμένου ιστού ταλαντούχων μουσικών έχει δημιουργηθεί μια ορχήστρα η οποία είναι πραγματικά ευκίνητη και ευέλικτη, δεν χρειάζεται να ταξιδέψει και είναι πάντα έτοιμη για άμεσες εμφανίσεις! Η πολυφωνία και η παράδοση που φέρει κάθε μουσικός στο Σύνολο, δίνει στην Orchestra Mobile το μοναδικό χαρακτηριστικό της μίξης, δημιουργώντας ταυτόχρονα την πρώτη κινούμενη (Μobile) ορχήστρα της ηπείρου!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top