ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ στο βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η απάντησή της στην Μαργαρίτα Παπανδρέου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ στο βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

​Γενεές δεκατέσσερις περνάει όλους τους πολιτικούς επιγόνους του Ανδρέα Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου μέσα από το βιβλίο της «Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ», το οποίο έρχεται λίγες ημέρες μετά το βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου «ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Η Δήμητρα Λιάνη που υπογράφει το βιβλίο της ως Δήμητρα Α. Παπανδρέου μέσα από τις σελίδες του παραθέτει όπως αναφέρει την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα. Κατηγορεί ευθέως όσους τον διαδέχθηκαν ότι συνειδητά «από-Παπανδρεοποίησαν το ΠΑΣΟΚ. Τον πρώτο που φωτογραφίζει είναι τον γιο του, Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι ως πρωθυπουργός ήταν εντολοδόχος ξένων συμφερόντων.

«Έπαιξε βρόμικα πολιτικά παιχνίδια και λερώθηκε, δεν τον ξεπλένει τίποτα! Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως εκτέλεσε πλήρως το πολιτικό συμβόλαιο που του έδωσαν οι διεθνείς παράγοντες για να εφαρμόσει στην Ελλάδα. Όλες του οι ενέργειες είχαν συγκεκριμένη στόχευση» γράφει.

Την ίδια ώρα κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρουν: «Η χώρα έχει μεγάλα και πραγματικά προβλήματα. Τα απωθημένα του καθενός εμπλουτισμένα με εξόφθαλμη εμπάθεια δεν μας αφορούν».

Αναφερόμενη στις σχέσεις της με τον Ανδρέα, η Δήμητρα απαντά εμμέσως στην Μαργαρίτα Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς την δαιμόνια:

«Εγώ μπήκα στη ζωή του Ανδρέα με δική του επιλογή, αφότου το ζευγάρι ήταν ήδη συμβατικό και ο Ανδρέας «φευγάτος» από πάρα πολύ καιρό, αρκετά χρόνια νωρίτερα. Δεν τους χώρισα εγώ, ζούσαν στην ουσία χωριστά. Όλοι το ήξεραν και το επιβεβαιώνουν».

Κύκλοι της Μαργαρίτας Παπανδρέου απαντούν: «Η κ. Παπανδρέου δεν ασχολείται με την αεροσυνοδό».

Από τα βέλη της δεν ξεφεύγουν ούτε οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο κ. Σημίτης, που επί πρωθυπουργίας του, θέριεψε η διαπλοκή και έγιναν τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων αποκλειστικά με στελέχη των εκσυγχρονιστών, θα μας βγάλει και γλώσσα από πάνω!»

Άκης Τσοχατζόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου και πολλοί ακόμη, όπως η Φώφη Γεννηματά, δεν γλύτωσαν από την σκληρή κριτική της. Ειδικότερα για την νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σημειώνει:

«Δεν έχει τα θεωρητικά, ιδεολογικά και ουσιαστικά προσόντα και τη συγκρότηση για να δώσει ξανά στο χώρο τη χαμένη του ψυχή».

Ειδική μνεία γίνεται στο βιβλίο, για τον Αλέξη Τσίπρα και τους σημερινούς πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού:

«Ουδεμία σχέση έχει ο κ. Τσίπρας με τον Ανδρέα. Οι απόψεις τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Δεν μπορώ όμως να μην του αναγνωρίσω ότι «κάνει γκελ» μόλις εμφανίζεται, και αυτό είναι ένα χάρισμα».

Η Δήμητρα Παπανδρέου πλέκει ύμνους για τον Ανδρέα Παπανδρέου τόσο για την πολιτική που ακολούθησε όσο και για τον χαρακτήρα του. Όπως αναφέρει είναι ζωντανός μέσα στην ψυχή της και μετά θάνατον δεν συγχωρεί. Μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει κυρίαρχο αρσενικό.

Στο τέλος του βιβλίου η κα Παπανδρέου παροτρύνει τους «Παπανδρεϊκούς» να κάνουν κόμμα το οποίο όπως λέει θα στηρίξει χωρίς να συμμετέχει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top