Τρεις μικροί Έλληνες εφευρέτες θυμίζουν σε όλους μας πως τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν όραμα

Θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

​Τρεις μικροί Έλληνες εφευρέτες θυμίζουν σε όλους μας πως τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν όραμα και στόχους. Μόλις στην έκτη Δημοτικού κατασκεύασαν ένα ρομπότ-Δ��τη που έγινε το εισιτήριο τους για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Ο Λεωνίδας, ο Αριστείδης και ο Δημήτρης ταξιδεύουν αύριο, Πέμπτη για το Κατάρ. Τα παιδιά έκαναν σήμερα την τελευταία πρόβα στο σχολείο τους με το ρομπότ που κατασκεύασαν. Το άγχος τους είναι μεγάλο αφού την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν ομάδες από 60 χώρες.

«Στην καθημερινότητα μας τέτοια πράγματα δεν γίνονται εύκολα. Ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ που καταφέραμε να πάμε στον παγκόσμιο. Πιστεύω θα πάμε καλά γιατί έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές στο ρομπότ. λέει στην κάμερα του Star o Λεωνίδας Γεωργίου.

Το σίγουρο είναι πως το ρομπότ-Δύτης θα κάνει στο μέλλον πολύ πλούσιο όποιον το έχει στην κατοχή του καθώς όπως μαζεύει κυβάκια θα μπορεί να μαζεύει όστρακα που κρύβουν μέσα τους μαργαριτάρια. Το ρομπότ θα τα ανασύρει από το βυθό και θα τα φέρνει στη στεριά.

«Έχει έναν εγκέφαλο που είναι αυτό του κουτί, μοτέρ για να κινείται και τους αισθητήρες με τους οποίους βλέπει το χρώμα που έχουν οι κύβοι. Ο πράσινος έχει 2 μαργαριτάρια, ο κόκκινος 3 και ο μπλε κανένα» σημειώνει ο Δ��μήτρης Εμμανουήλ.

Οι εφευρέτες, χρειάστηκαν σχεδόν 5 μήνες δουλειάς για να φτιάξουν και να τελειοποιήσουν το ρομπότ δύτη, ενώ ασχολούνται γενικά με την ρομποτική από την πέμπτη δημοτικού.

«Η ρομποτική έχει τα μαθηματικά που μου αρέσουν, την πληροφορική, και δουλέψαμε με lego με τα οποία όλα τα παιδιά ασχολούμαστε από μικρά» λέει ο Αριστείδης Γρυλωνάκης.

Ενώ όμως τα παιδιά αυτά μας κάνουν περήφανους το υπουργείο παιδείας δεν είναι αυτό που καλύπτει τα έξοδα της αποστολής τους.

«Δυστυχώς η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, δεν τα βοηθάει. Εμείς ευτυχώς είχαμε 2 χορηγούς και βοήθεια από τους γονείς και έτσι μπορούμε και πάμε γιατί τα έξοδα είναι πολλά» εξομολογείται η καθηγήτρια των παιδιών.

Τα τρία Ελληνόπουλα ονόμ��σαν την ομάδα τους starbots και έχουν ήδη βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top