ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Star στα «άδυτα» των εγκληματολογικών εργαστηρίων

Εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Star στα «άδυτα» των εγκληματολογικών εργαστηρίων

​Στα άδυτα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην εξιχνίαση πολύπλοκων αστυνομικών υποθέσεων βρέθηκε η κάμερα του Star.

Eκεί εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές που οδήγησαν σε θεαματικές ανατροπές πολύκροτων υποθέσεων.

Εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες όπως η ηλεκτρονική ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων με ειδικό ψηφιακό σκάνερ, που βάζει οριστικά στο περιθώριο τις παλαιές γνωστές και χρονοβόρες διαδικασίες λήψης και ταυτοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων…. Αυτές με τα μελάνια, τους μεγεθυντικούς φακούς των ερευνητών και τους ατελείωτους διαδρόμους με φακέλους σεσημασμένων κακοποιών.

Μάλιστα ήδη υπάρχει μια τεράστια βάση δεδομένων που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικούς φακέλους οι οποίοι ανανεώνονται συνεχώς.

Να σημειωθεί ότι η καταγραφή και η ταυτοποίηση του υπόπτου γίνεται πλέον μέσα σε ελάχιστα λεπτά, από κάθε γωνιά και πύλη εισόδου της χώρας, ενώ η εφαρμογή με την πάροδο του χρόνου θα επεκταθεί και στα περιπολικά της αστυ��ομίας.

Επιπλέον, τα εργαστήρια DNA, προκάλεσαν μια μικρή επανάσταση στα εγκληματολογικά δεδομένα και έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται καθημερινά ακόμη και 100 δείγματα βιολογικού υλικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top