«Καθάρισαν» τη Λέσβο από τους πρόσφυγες ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα και Φάιμαν

«Έδιωξαν» περίπου επτάμισι χιλιάδες μετανάστες

«Καθάρισαν» τη Λέσβο από τους πρόσφυγες ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα και Φάιμαν

​Στη Λέσβο έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εκεί συνάντησε τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν για να μιλήσουν για την προσφυγική κρίση.

2381639.jpg
Ωστόσο, αν και πήγαν να δουν και να μιλήσουν στους μετανάστες από τη Συρία… εκείνοι δεν ήταν εκεί! Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στο νησί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες λόγ�� της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού… Περίπου επτάμισι χιλιάδες πρόσφυγες αναχώρησαν για τον Πειραιά ενώ ακόμη τέσσερις χιλιάδες παραμένουν εκεί.

2381641.jpg
Συγκεκριμένα, το «Τerra Jet» αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.702 μετανάστες, το «Blue Star Patmos» 1.980 και το «Blue Star 1» 1.229 και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.466 άτομα.

2381645.jpg
Οι δύο άντρες ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στο νησί πρώτα από το λιμάνι. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κι ο Αυστριακός καγκελάριος παρακολούθησαν την επιβίβαση προσφύγων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ τους υποδέχτηκαν ο καπετάνιος και μέλη του πληρώματος του πλοίου.

2381646.jpg
Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν αυτοψία και στα κέντρα φιλοξενίας της Μόριας και του ΠΙΚΠΑ.

2381647.jpg

2381650.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top