ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΑ είναι τα ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ που αποσύρει από την αγορά ο ΕΦΕΤ

Βρέθηκε συστατικό που δεν αναγραφόταν στην συσκευασία

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΑ είναι τα ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ που αποσύρει από την αγορά ο ΕΦΕΤ

​Σοκολατάκια βελγικής προέλευσης με εμπορική ονομασία «Leonidas Ballotin rouge mix» αποσύρει ο ΕΦΕΤ από την αγορά. Ο λόγος είναι ότι βρέθηκαν μέσα ίχνη αραχίδων (φυστικών), συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Σημειώνεται ότι οι αραχίδες είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία «Leonidas Ballotin rouge mix», σε συσκευασία των 750g, με αριθμούς παρτίδας 041715800 και 040315800, τα οποία παρασκευάστηκαν από την Βελγική εταιρεία "Confiserie Léonidas SA" και διακινήθηκαν στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" (Σπάτα).

Ο ΕΦΕΤ απαιτεί την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top