Νατάσσα Καραμανλή: «δεν έγραψα εγώ το κείμενο για τον καρκίνο»

Τι αναφέρει για τα συγκλονιστικά λόγια που κάνουν τον γύρο των social media

Για συνωνυμία με τη συντάκτρια του άρθρου για τον καρκίνο του μαστού, που συγκλονίζει και κάνει τον γύρο των social media τις τελευταίες ώρες, κάνει λόγο η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Νατάσσα Καραμανλή και ξεκαθαρίζει πως δεν είναι δικό της το εν λόγω κείμενο, ενώ τονίζει πως «το ενδιαφέρον όλων μας για τον καρκίνο του μαστού είναι δεδομένο».

«Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα» σημειώνει η κα. Καραμανλή με ανάρτησή της στο Facebook και επισημαίνει: «το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου».

Στο εν λόγω κείμενο, με τίτλο «Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής», περιγράφεται ο αγώνας μιας γυναίκας, της Χριστίνας, με την ασθένεια. Τα συγκλονιστικά λόγια αποδόθηκαν από μερίδα ιστοσελίδων στη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο, στην πραγματικότητα συγγραφέας του άρθρου είναι η βραβευμένη κειμενογράφος από τη Θεσσαλονίκη Νατάσσα Καραμανλή.

Ολόκληρη η ανάρτηση της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού:

«Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο "Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής". Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.

Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακ��μα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου.

Αναστασία Παζαΐτη
Γενική Χειρουργός - Χειρουργός Μαστού»

natasa-pazaiti-.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top