Γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Τι αναφέρει το πόρισμα

Γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

​Δράση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται ακόμα και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας καθώς διέθετε ακόμα και τον δικό της υπερκοριό σαν αυτόν της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αποδίδει η εισαγγελία σε πολύ γνωστό εφοπλιστή και στενό του συνεργάτη.

Στόχος της οργάνωσης ήταν μέσω εκβιασμών, εκρήξεων, απειλών και ξυλοδαρμών να λύνει τις οικονομικές διαφορές του εφοπλιστή, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές. Σε βάρος των εμπλεκόμενων ασκήθηκαν διώξεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων ανάμεσα στις οποίες:

- Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Εκβίαση
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Ληστεία
- Επικίνδυνη σωματική βλάβη
- Σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
- Παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.
- Εκρηξη
- Παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη μαζί με τρεις ακόμα εισαγγελείς ερεύνησαν την υπόθεση και στο τριάντα σελίδων πόρισμα τους αναφέρουν για τους κατηγορούμενους ότι:

Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Β. Ρ. και Α. Π. και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες.

Στη λίστα των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται πολύ γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Η ομάδα κρούσης, την οποία, κατά το πόρισμα, αποτελούσαν πρώην αστυνομικοί και μπράβοι της νύχτας κυρίως αλβανικής καταγωγής παρακολουθούσε ακόμα και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των θυμάτων με ειδικό βαλιτσάκι υπερ-κοριό. Θύματα των παρακολουθήσεων ήταν και συνεργάτες του εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να ήθελε να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Ήδη οι εισαγγελείς απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα στον εφοπλιστή και το συνεργάτη του και η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή. Και οι δυο είχαν προφυλακιστεί στο παρελθόν για εμπλοκή τους σε τραπεζικό σκάνδαλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top