ΆΔΕΙΑ τα ράφια στα σούπερ μάρκετ: Ο��ρές έξω και από τα βενζινάδικα!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΆΔΕΙΑ τα ράφια στα σούπερ μάρκετ: Ουρές έξω και από τα βενζινάδικα!

​Η ανησυχ��α για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει η χώρα έχει μεταφερθεί και στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε άλλα καταστήματα τροφίμων, όπου από το Σάββατο παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Με τον φόβο των ελλείψεων, οι περισσότεροι καταναλωτές αγόρασαν τρόφιμα πρώτης ανάγκης, όπως λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι κ.ά. Η κίνηση το Σάββατο ήταν αυξημένη σε σχέση με τον μέσο όρο κατά 25% - 30%, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ουρές στα ταμεία.

Παρ' όλα αυτά, προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί ελλείψεις στην αγορά. Ο μόνος παράγοντας ανησυχίας, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, είναι η τροφοδοσία των νησιών.

Αυτό που ανησυχεί την αγορά είναι το θέμα των εισαγωγών, είτε πρόκειται για πρώτες ύλες που έρχονται από το εξωτερικό είτε για τελικά προϊόντα, καθώς πιστώσεις πλέον δεν δίδονται και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Στο βίντεο θα δείτε τα άδεια ράφια από super market της Πάτρας.

Την ίδια στιγμή, πανικός επικρατούσε και στα πρατήρια καυσίμων, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει επάρκεια στα καύσιμα.

newego_LARGE_t_1101_25635536_type12128.jpg
Σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών επισημαίνει ότι:

Σε σχέση με τη σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο

1. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης επάρκεια καυσίμων στα διυλιστήρια
και ο εφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων έχει ξεκινήσει. Κανένας πανικός δεν δικαιολογείται.

2. Λόγω κλεισίματος των τραπεζών, πολλά πρατήρια αδυνατούν να δεχτούν πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Η ΟΒΕ ζήτησε την παρέμβαση της Γ.Γ. Εμπορίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα από την Κυβέρνηση με τις τράπεζες και για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού.

3. Η ΟΒΕ καταδικάζει τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας και συστήνουμε στους καταναλωτές σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνουν υπερβολικές τιμές σε σχέση με τις μέσες τιμές άλλων πρατηρίων, να καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά στη Γ.Γ. Προστασίας Καταναλωτή στο τηλ. 1520.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top