Τοξικό νέφος για 4η μέρα στην Αττική-Κίνδυνος για η δημόσια υγεία

Λόγω της φωτιάς που ξέσπασε προ ημερών σε εργοστάσιο με ανακυκλώσιμα υλικά

Τοξικό νέφος για 4η μέρα στην Αττική-Κίνδυνος για η δημόσια υγεία

​Τοξικό νέφος όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση κάλυψε τα νότια και τα δυτικά προάστια της Αττικής μετά την φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου!

Όπως σημείωσε και ο δ��μοσιογράφος του Star Κώστας Καζακόπουλος, εξήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα είναι καλυμμένα με ψιλοκομμένα υλικά ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, λάστιχο, ξύλα, μέταλλα, αλουμίνια) που σιγοκαίνε.

Χθες η πυροσβεστική και τα μηχανήματα της Περιφέρειας άνοιξαν διαδρόμους με τα γκρέιτερ μέσα σε αυτή τη μάζα των ανακυκλώσιμων υλικών ώστε να μπορούν να τα σηκώνουν με τους φορτωτές, να τα καταβρέχουν, να δημιουργούν μία λάσπη και να το μετατοπίζουν.

Να σημειωθεί ότι μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της κυρίας Δούρου, του κυρίου Τσιρώνη και του κυρίου Λαφαζάνη, ειπώθηκε ότι δεν υπήρξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Ωστόσο η λύση της επιχωμάτωσης δεν χρειάζεται να γίνει γιατί έχει βρει άλλη λύση η Πυροσβεστική.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι για να σκεπαστεί αυτή η έκταση των 60 στρεμμάτων με 30 εκατοστά χώμα, θα χρειαζόντουσαν 2.000 φορτηγά!

Το τοξικό νέφος αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ενώ τα σχολεία της περιοχής του Ασπρόπυργου δεν λειτουργούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top