Νοσοκομείο Ευαγγελισμός:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο των επειγόντων κάνουν οι εργαζόμενοι

Αναφέρουν ότι το ίδρυμα βρίσκεται στα όριά του

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το πρωί στον χώρο των επειγόντων περιστατικών οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς όπως αναφέρουν το ίδρυμα βρίσκεται στα όριά του εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Το σωματείο εργαζομένων με απόφασή του κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις με συμμετοχή την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η χρηματοδότηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε «απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα» και εκφράζουν την αγωνία τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ενώ «το μηνιαίο κόστος λειτουργίας -σύμφωνα με τον μειωμένο προϋπολογισμό του 2015- είναι 7,5 εκ. ευρώ, στο νοσοκομείο έχουν διατεθεί για όλο το 1ο τρίμηνο μόλις 4,85 εκ. ευρώ».

Ανησυχία εκφράζουν και για την έλλειψη προσωπικού. Συνολικά, σε όλες τις ειδικότητες, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 1000, ενώ -όπως τονίζουν- δέσμευση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας υπάρχει μόνο για 15 - 30 επικουρικούς γιατρούς.

«Λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού η λίστα αναμονής για χρόνια περιστατικά μεγαλώνει και παρατηρείται καθυστέρηση στα επείγοντα» αναφέρουν και σημειώνουν ότι λειτουργούν μόνο οι 10 από τις 15 νέες χειρουργικές αίθουσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top