Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Κατήγγειλε ότι η οικονομική ασφυξία έχει καταστήσει τα αεροδρόμια της χώρας μη ασφαλή

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκδρομείς του τριημέρου να ταλαιπωρηθούν από την 48ωρη απεργία των εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την κατάσταση που όπως υποστηρίζει επικρατεί στα αεροδρόμια της χώρας.

«Τα μηχανολογικά, τα ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη σε όλα τα αεροδρόμια είναι ασυντήρητα, χωρίς ανταλλακτικά εδώ και μήνες. Η Μύκονος είναι εκτός φωτοσήμανσης, η Μυτιλήνη βγαίνει εκτός την Κυριακή, πάμε για vfr πτήσεις, γυρίζουμε 50 χρόνια πίσω. Όπως καταλαβαίνετε, μπορώ να μιλάω ώρες για πυροσβεστικά ανταλλακτικά. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανταλλακτικά, δεν έχουμε καύσιμα και σήμερα μιλάνε για κινδυνολογίες» σημείωσε ο κύριος Αλεβιζόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταφορών υποδομών και δικτύων πάλι, επέμεινε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων. Ο κύριος Σπίρζτης ανακοίνωσε επίσης, ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια., αλλά και εξήγγειλε και την άμεση προκήρυξη 32 θέσεων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι έντονες ήταν οι αντιδράσεις φορέων του τουρισμού για την επαπειλούμενη απεργία στο τριήμερο του Αγίου πνεύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top