Πρώτη προσφυγή κατά Μπαλτά στο ΣτΕ για τα πρότυπα σχολεία

Από γονέα μαθητή της ΣΤ΄ τάξης δημοτικού

​Δικαστικό μπλόκο στο νέο πλαίσιο εισαγωγής στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία επιχειρείται από γονέα που προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα κληθεί με βάσει την προσφυγή να αποφασίσει αν είναι συνταγματική η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά καθώς γονέας μαθητή της ΣΤ΄ τάξης δημοτικού ζητεί να ακυρωθεί η από 15.5.2015 υπουργική απόφαση καθώς θεωρεί πως ο νέος νόμος είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, αλλά και στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Ο προσφεύγων ισχυρίζεται ότι ο γιος του προετοιμαζόταν για να συμμετάσχει στις εξετάσεις εισαγωγής του σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος αλλά ο νόμος Μπαλτά άλλαξε τα δεδομένα και στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμ��άσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο (πλέον αυτά διαχωρίζονται). Παράλληλα, απαγορεύεται –επί ποινή αποκλεισμού- να δηλώσει προτίμηση για τη συμμετοχή του στη διαδικασία εισαγωγής σε περισσότερα του ενός Πρότυπα ή Πειραματικά Γυμνάσια της Αττικής.

Με αυτό τον τρόπο όμως κατά τον προσφεύγοντα υπάρχει κίνδυνος από το τυχαίο γεγονός της επιλογής ενός από τα τέσσερα Πρότυπα Γυμνάσια της Αττικής, να μην εισαχθεί σε κάποιο από αυτά, αλλά να εισαχθεί κάποιος άλλος με χαμηλότερη από την δική του βαθμολογία κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top