Χαλάει ο καιρός: βροχές, νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική - ΔΕΙΤΕ αναλυτικά!

Κακοκαιρία έως και την Δευτέρα

Χαλάει ο καιρός: βροχές, νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική - ΔΕΙΤΕ αναλυτικά!

​Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπουν για σήμερα, Παρασκευή, οι μετεωρολόγοι, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που θα κάνουν… λάσπη την σκόνη από την Αφρική την οποία μεταφέρουν οι ισχυροί νοτιάδες!

Οι βροχές θα είναι εντονότερες στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα, χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα υπάρχουν διαστήματα με ήλιο, κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, ευνοώντας την μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει, θα εξασθενήσει το Σάββατο, αλλά θα επιστρέψει την Κυριακή, με τα φαινόμενα να είναι ακόμα πιο έντονα από Δευτέρα.

Αναλυτικά, ανά περιοχή, ο καιρός σήμερα:

Αττική: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα και από τα δυτικά. Άνεμοι ��ρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Από το απόγευμα σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων. Άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς.

Δείτε στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top