ΔΕΙΤΕ τι λένε στο Star για τον Αλέξη Τσίπρα οι καθηγητές του: «Ήταν επαναστάτης με αιτία»

Οι φήμες ότι μετακομίζει από την Κυψέλη και η διάψευση τους

ΔΕΙΤΕ τι λένε στο Star για τον Αλέξη Τσίπρα οι καθηγητές του: «Ήταν επαναστάτης με αιτία»

​Άλλαξε πολιτικό σπίτι ο Αλέξης Τσίπρας και από το γραφείο της Κουμουνδούρου πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες όμως τον ήθελαν μετά την εκλογή του να εγκαταλείπει και το διαμέρισμά του στην Κυψέλη για μία μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτή η μετακόμιση έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό αλλά για επικοινωνιακούς λόγους δεν έγινε πριν τις εκλογές. Όλα αυτά έρχεται να τα διαψεύσει με χιούμορ η ιστοσελίδα left.gr που αναφέρει ότι η είδηση είναι αναληθής και σκόπιμα διοχετευμένη. Οι υπεύθυνοι του site μεταφέρουν την πολυκατοικία της Κυψέλης μαγικά σε μια πιο χλιδάτη γειτονιά με αυτή τη φωτογραφία...

ImageHandler (1).jpg
Ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε έχει μεγαλώσει στο κέντρο της Αθήνας και του είναι πολύ οικείο αφού και το σχολείο του ήταν στους Αμπελόκηπους.

«Θα έλεγα ότι ο Αλέξης ήταν ένας έφηβος, ένας επαναστάτης με αιτία. Ήξερε γιατί αγωνίζονταν. Τα είχε συνδιαμορφώσει με τους συμμαθητές του και πάλευε για να τα περάσει και στην κοινωνία και να κερδίσουν όλοι μαζί αυτό που ήθελαν», ανέφερε στο Star ο κύριος Δημήτρης Γκότσης, ο οποίος ήταν καθηγητής του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Οργάνωνε το μαθητικό κίνημα. Α' λυκείου και ήταν πρόεδρος του 15μελούς, όλου του λυκείου, μιλάμε για 1000 παιδιά και ήταν και αγαπητός», τόνισε ο κύριος Δημήτρης Μπάλας, ο οποίος ήταν επίσης καθηγητής του.

Μπορεί να έχουν περάσει 25 χρόνια, όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ξεθωριάσει στη μνήμη των καθηγητών αλλά και της γειτονιάς του σχολείου του. Επικοινωνιακός από τότε γνώριζε τους περισσότερους και η ιδιοκτήτρια του ψητοπωλείου απέναντι από το σχολείο του τον θυμάται ακόμη.

«Με τους συμμαθητές του στη διαλείμματα ερχόταν και τρώγανε. Βεβαίως και τον θυμάμαι γιατί είχαμε μιλήσει γιατί έχει καταγωγή από τα μέρη μας. Ήταν πολύ σοβα��ό και καλό παιδί. Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί είχε πολύ σοβαρότητα, είχε προσωπικότητα» ανέφερε στο Star.

«Στα μαθήματά μου ήταν καλός άρα διάβαζε. Από μεσοαστική οικογένεια. Ο πατέρας του ερχόταν τακτικά και ρωτούσε. Μας έκανε κάτι επαναστατικά πχ. στην προσευχή καθόταν προσοχή και δεν έκανε τον σταυρό του», πρόσθεσε ο κύριος Δημήτρης Μπάλας.

Το σχολείο αυτό ήταν από τα καλά δημόσια σχολεία της εποχής με παιδιά από διάφορες περιοχές της Αθήνας και πολλά από αυτά κατάφεραν να σπουδάσουν. Καλός μαθητής ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τους καθηγητές του. Μάλιστα στη φυσική ο βαθμός του άγγιζε το άριστα όπως μας αποκαλύπτει ο τότε καθηγητής του στη φυσικοχημεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top