Μέχρι και προσωπικό σοφέρ είχε η Αγγελική μετά από εντολή του βαρυποινίτη αλλοδαπού!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Μέχρι και προσωπικό σοφέρ είχε η Αγγελική μετά από εντολή του βαρυποινίτη αλλοδαπού!

​Αρχηγικό ρόλο στη σχεδιαζόμενη ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού είχε αναλάβει σύμφωνα με την αστυνομία η 22χρονη Αγγελική, η οποία έφερνε σε επαφή τους φυλακισμένους «Πυρήνες της Φωτιάς» με τον Χριστόδουλο Ξηρό και την ομάδα των ποινικών που θα συμμετείχαν στην εντυπωσιακή απόδραση.

Για τους Πυρήνες ωστόσο, από την κρυπτογραφημένη αλληλογραφία τους με την καταζητούμενη Αγγελική, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν ένα αναγκαίο κακό για την υλοποίηση της απόδρασης, τον οποίο όμως σκόπευαν να τον βγάλουν από τη μέση κάνοντας λόγο για «απόσυρση» σε …κάποιο ρέμα!

Ως σοβαρή απειλή και όχι ως έμπιστο συνεργό έβλεπε τον τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό η 22χρονη Αγγελική που τον έκρυβε στη γιάφκα των Πυρήνων στην Ανάβυσσο.

Η ίδια μάλιστα με δυσκολία προσπαθεί να συγκρατήσει την απέχθειά της προς το πρόσωπό του. Χαρακτηριστική είναι η κρυπτογραφημένη αλληλογραφία της με τους φυλακισμένους Πυρήνες, οι οποίοι της ζητούν να κάνει υπομονή και της υπόσχονται ότι όταν αποδράσουν θα τον "απολύσουν" σε κάποιο ...ρέμα, υπονοώντας προφανώς ότι σκόπευαν να τον δολοφονήσουν.

Οι φυλακισμένοι Πυρήνες της Φωτιάς, αντιμετώπιζαν τον Χριστόδουλο Ξηρό απαξιωτικά, ως αναγκαίο κακό που θα τους βοηθούσε να αποδράσουν. Έτρεμαν μάλιστα στην ιδέα και μόνο μήπως και έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας πριν γίνει η ένοπλη επιδρομή στις φυλακές Κορυδα��λού.

«Να βρεθεί πρώτα το παιδί και να είναι καλά γιατί φοβόμαστε να μην πάθει κακό. Να καταλογιστεί στην Αγγελική η ευθύνη που πραγματικά της αναλογεί και όχι ό,τι θέλουν να περάσουν κάποιοι προς τα έξω. Είναι αδύνατον σε λιγότερο από έναν χρόνο να έχει μετατραπεί στον άνθρωπο που περιγράφουν οι αστυνομικοί αφού τόσα χρόνια, ποτέ, δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα» δήλωσε συγγενής της Αγγελικής.

Οι αστυνομικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι με εντολή ενός βαρυποινίτη αλλοδαπού, είχε διατεθεί στην Αγγελική ακόμη και προσωπικός σοφέρ για τις μετακινήσεις της τόσο στη γιάφκα της Αναβύσσου όσο και στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top