Στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί- Ζητούν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Βρίσκονται στον κόμβο της Κουλούρας

Στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί- Ζητούν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Κουλούρας τον οποίο έχουν κλείσει με τα αγροτικά τους οχήματα, στην Εθνική οδό, πραγματοποιούν ροδακινοπαραγωγοί από την Πέλλα, την Ημαθία, τη Φλώρινα και τη Λάρισα.

Οι παραγωγοί ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διαμαρτυρόμενοι για την «απαξία του πρωτογενούς τομέα».

«Αν το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή δεν μπουν στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς τα κονδύλια που αποφάσισε για τους ροδακινοπαραγωγούς η ΕΕ, τότε θα δώσουμε δυναμικό «παρών» στα εκλογικά κέντρα, ενημερώνοντας τους αγρότες και τους πολίτες για την ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα» δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Η περσινή χρονιά, όπως είπε, εξελίχθηκε καταστροφικά εξαιτίας του χαλαζιού και των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ τη χαριστική βολή στους παραγωγούς έδωσε το ρωσικό εμπάργκο στα ροδάκινα. Το εμπάργκο είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν οι εξαγωγές και χιλιάδες τόνοι να σαπίσουν στα ψυγεία των συνεταιρισμών και στις καρότσες των φορτηγών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top