ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ και ο τρίτος Έλληνας που άφησε την τελευταία του πνοή στο Norman Atlantic

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες διασωθέντων: «Είδαμε ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία»

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ και ο τρίτος Έλληνας που άφησε την τελευταία του πνοή στο Norman Atlantic

​Τα στοιχεία του τρίτου Έλληνα νεκρού που έχασε τη ζωή του στο φλεγόμενο Norman Atlantic έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα με τους αγνοουμένους.

«Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη. Οι άλλοι δύο επισήμως ταυτοποιημένοι ως νεκροί είναι ο Νικόλαος Παράσχης και ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνουν οι φόβοι και για άλλους νεκρούς, από μαρτυρίες επιβατών που αποκαλύπτουν ότι πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ του πλοίου.

Η ιταλ��κή εφημερίδα Corriere della Sera δημοσιεύει σήμερα τις μαρτυρίες των μελών μιας οικογένειας Αλβανών που επέβαιναν στο πλοίο και είπαν πως είδαν με τα μάτια τους ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία.

«Είδαμε ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία. Οι σοροί τους βρίσκονται στο πλοίο. Όταν μία πυρίμαχη πόρτα έκλεισε, πολλοί έμειναν εγκλωβισμένοι πίσω μας και δε μπορούσαν να την ανοίξουν. Χτυπούσαν με τα χέρια τους ώστε να τους ανοίξουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δύο τους είδαμε ξεκάθαρα από το φινιστρίνι να πέφτουν νεκροί από ασφυξία», είπαν.

Μάλιστα, περιέγραψαν και την συγκλονιστική στιγμή που την ώρα που οι διασώστες ανέβαζαν έναν επιβάτη στο ελικόπτερο, εκείνος έπεσε και κατέληξε στο κατάστρωμα.

«Υπήρχε αίμα, αλλά δεν ξέρουμε αν ο άνθρωπος επέζησε ή όχι», δήλωσαν.

Τέλος και αυτοί επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες των Ελλήνων διασωθέντων, ότι έπρεπε να σπάσουν τους χώρους αποθήκευσής των σωσιβίων για να τα πάρουν και ότι είδαν μέλη του πληρώματος να μπαίνουν στις σωστικές λέμβους και να φεύγουν πριν από τους επιβάτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top