Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνωρίστηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic

Πρώτη ανάρτηση: 02/01/2014, 23:57

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνωρίστηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic

Ένας ακόμη Έλληνας που ήταν αγνοούμενος αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του που μετέβησαν στην Ιταλία σύμφωνα με πληροφορίες. Έτσι ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί ανεβαίνει στους τρεις.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Μπάρι, εισήλθε το απόγευμα στο πλοίο που έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πρίντεζι, αλλά δεν μπόρεσε για λόγους ασφαλείας να φτάσει στο γκαράζ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

«Μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καρντινάλι, προσθέτοντας ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει.

Ο Ιταλός εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να επιστρέψει το Σάββατο στο Norman Atlantic, κάτι που ενδέχεται να κάνει και τις επόμενες ημέρες.

Tο λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic», μέχρι και τη χρονική στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον πλοίαρχο του πλοίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Παράλληλα, κοινοποιείται η αποσταλείσα αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο προωθήθηκαν έγκαιρα προς την Ιταλική πλευρά (MRCC/ROME) οι καταστάσεις επιβατών και πληρώματος, όπως αυτές παρελήφθησαν από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο της εταιρείας (Designated Person Ashore/DPA) το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διαδικασίες ασφαλούς διαχείρισης των λειτουργιών του πλοίου.

Διαβάστε εδώ το αρχείο των ενεργειώνistoriko.pdfistoriko.pdf

Διαβάστε εδώ την αλληλογραφία για την λίστα των επιβατώνlista.pdflista.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επικοινωνία του Ιταλού καπετάνιου με τις ελληνικές αρχές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top