Γονείς Ρωμανού: Δεν δέχονται την πρόταση Αθανασίου - «Όχι άλλα νεκρά παιδιά»

Σε οριακή κατάσταση το ανοσοποιητικό του σύστημα λένε οι γιατροί

​Τρανταχτό «όχι» στην πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου να καταθέσει νομοθετική διάταξη, ώστε να μπορέσει ο γιος τους να σπουδάσει εξ αποστάσεως, είπαν με επιστολή τους οι γονείς του Ν. Ρωμανού.

Η επιστολή τους αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όχι άλλα νεκρά παιδιά

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας. Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.

Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.

Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώ��ουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός»

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Φ. Ραγκούσης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σε αυτή ο Νίκος Ρωμανός δια των συνηγόρων του προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή Νικόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία. Δηλαδή με αυτό τον τρόπο θεωρεί η πλευρά Ρωμανού ότι ξεπερνιέται ο νομικός σκόπελος της υποχρεωτικής και δεσμευτικής γνωμοδότησης του ανακριτή ο οποίος ήταν εξ αρχής αρνητικός επειδή ο νεαρός είναι υπόδικος και κατ΄ επέκτασιν - κατά την κρίση του- ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα ��ε τους συνηγόρους τους, στην τελευταία επαφή που είχαν με την διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής του Γεννηματάς πριν λίγη ώρα, τους γνωστοποιήθηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του κρατουμένου είναι πάρα πολύ πεσμένο και βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top