Τα έργα τέχνης της Τζένη Κιλίμη κοσμούν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων- Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος προσέφεραν τα έσοδα εκδήλωσης στο σύλλογο "Ελπίδα"

Τα έργα τέχνης της Τζένη Κιλίμη κοσμούν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων- Μαριάννα Βαρδινογιάννη

​Tο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων επισκέφθηκαν το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης, που διοργάνωσαν, αφιέρωσαν τα έσοδα στο σύλλογο "Όραμα Ελπίδας". Την ίδια ώρα η μητέρα της 40χρονης καλλιτέχνιδας Τζένης Κιλίμη, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, δώρισε έργα της κόρης της, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, Μαριάννα Βαρδινογιάννη -Ελπίδα.

Με τις αντανακλάσεις του απέραντου γαλάζιου, τα μαγικά χρώματα του υγρού στοιχείου και τη δύναμη της φαντασίας, η Τζένη Κιλίμη θέλησε να αναδείξει μέσα από τα έργα της, την ομορφιά της ζωής. Της σύντομης ζωής που έζησε, καθώς στα 40 της χρόνια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η μητέρα της δώρισε καλλιτεχνικές της φωτογραφίες, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

«Η Τζένη μπορεί να μην βρίσκεται ανάμεσά μας ως φυσική παρουσία αλλά είναι πλέον ολόγυρα στο νοσοκομείο μέσα από τις πανέμορφες καλλιτεχνικές της φωτογραφίες, τις οποίες μας χαρίσατε για να ομορφύνουν την καθημερινότητα των μικρών μας παιδιών. Η Τζένη δεν ήθελε να κλειστούν οι φωτογραφίες αυτές σε ένα συρτάρι, όπως σας έλεγε, αλλά να επιστρέψουν στους ανθρώπους», είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ελπίδα”.

«Τα έργα αυτά θα δώσουν πνοή κουράγιο στα παιδιά, θα θυμούνται τι όμορφη είναι η ζωή. Με τη θάλασσα τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη σχέση και αδυναμία και φαντάζομαι να βοηθήσει» δήλωσε η μητέρα της Τζένης, κ. Μπέλλα Κιλίμη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη συνεχάρη την κυρία Κιλίμη για τη στάση ζωής, ενώ εκείνη εξήρε τις προσπάθειες του συλλόγου “Ελπίδα”. Προσπάθειες που βρίσκουν ολοένα και περισσότερους συμπαραστάτες, όπως η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που σήμερα το προεδρείο και μέλη της, επισκέφθηκαν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων. Στην εκδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει, στις 11 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφάλισης, η ένωση είχε αφιέρωσε τα έσοδα της βραδιάς, στο Σύλλογο «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Αυτή η συμπαράστασή σας μας ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο και μας συγκινεί καθώς προέρχεται από μία ιστορική ένωση, που με τη δράση της έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο» ανέφερε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ελπίδα”.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε: «Χαίρομαι γιατί μπορέσαμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στο έργο σας κυρία Βαρδινογιάννη, του Συλλόγου “Ελπίδα”. Το τόσο σημαντικό έργο, το οποίο στέκεται δίπλα στην οικογένεια δίπλα στον άνθρωπο σε πολύ κρίσιμες στιγμές».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Νίκος Μακρόπουλος επεσήμανε: «Αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην βραδιά ήταν το βίντεο που μας δείξατε και το ποσό το οποίο μαζέψαμε οφείλεται σε σας και ��το έργο που κάνετε».

Το σημαντικό ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε στη βραδιά, θα ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται μέσα από την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, και τους στόχους του συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top