Παλεύει με τα κύματα το Πολεμικό Ναυτικό για να σώσει 700 μετανάστες στην Κρήτη

Επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις», το οποίο έμεινε ακυβέρνητο τα ξημερώματα

Παλεύει με τα κύματα το Πολεμικό Ναυτικό για να σώσει 700 μετανάστες στην Κρήτη

​Σε επιχείρηση διάσωσης 700 μεταναστών στα ανοιχτά της Κρήτης, βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία είναι αρκετά δύσκολη, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες.

Οι περίπου 700 παράτυποι μετανάστες επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις» υπό σημαία Κιριμπάντι, το οποίο τα ξημερώματα έμεινε ακυβέρνητο, ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.

IMG_3098.jpg
Ένα εμπορικό πλοίο δεν κατάφερε να το ρυμουλκήσει και στη συνέχεια ανέλαβε η φρεγάτα ΥΔΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

IMG_3099.jpg
Κοντά στο πλοίο βρίσκονται παραπλέοντα εμπορικά σκάφη και στην περιοχή πετάει ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

IMG_3100.jpg
Η φρεγάτα προσπαθεί να προσεγγίσει το πλοίο προκειμένου να το ρυμουλκήσει προς την Κρήτη, ενώ στο ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο έχει κατέβει ένας εκ των διασωστών του ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών.

IMG_3102.jpg
Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε απόσταση 60- 70 μιλίων νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top