Στην μάχη με τις φλόγες με… «ληγμένες» στολές!

Καταγγελία από τον πρόεδρο πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας

Στην μάχη με τις φλόγες με… «ληγμένες» στολές!

​Ανυπεράσπιστοι και ζητώντας όπως φαίνεται την βοήθεια του Θεού, καλούνται καθημερινά οι πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας, να ανταποκριθούν σε κάθε κλήση για πυρκαγιά και να σώσουν ανθρώπους, παίζοντας κορώνα- γράμματα την ζωή τους.

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο Παλαιό Φάληρο ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα του προέδρου των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Φερτάκη.

Ο ίδιος δηλώνει ότι το 2008 ήταν η τελευταία φορά που το Υπουργείο προμήθευσε με μερικό ατομικό εξοπλισμό το Πυροσβεστικό Σώμα. Πολλές στολές, κράνη και μπότες, όμως, πλέον είν��ι ακατάλληλες, γιατί έχουν ημερομηνία λήξης, που έχει περάσει προ πολλού αλλά χρησιμοποιούνται κανονικά μιας και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Παράλληλα, κατηγόρησε τις εκάστοτε κυβερνήσεις πως αρνούνται πεισματικά να εντάξουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, παρόλο που κινδυνεύει συνεχώς η σωματική τους ακεραιότητα. Και συνέχισε, καταλήγοντας πως η πολιτεία αρκείται στα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και αρνείται να δεχθεί τα αιτήματα τους για την λήψη προστατευτικών μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top