ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: συνεργάτης του Μαζιώτη και του Παλαιοκώστα στη ληστεία του Διστόμου

Επιβεβαιώνεται και από μάρτυρες η εμπλοκή του

ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: συνεργάτης του Μαζιώτη και του Παλαιοκώστα στη ληστεία του Διστόμου

​Το «άρωμα» τρομοκρατίας στη ληστεία στην τράπεζα στο Δίστομο, με την σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατών, επιβεβαιώνει η πληροφορία πως ως ένας από τους δράστες αναγνωρίστηκε ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα!

Την ώρα που οι Αρχές «χτενίζουν» την βόρεια Πελοπόννησο για την κρυψώνα των δραστών, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές πως μάρτυρες αναγνώρισαν τον Πετρακάκο μεταξύ των ληστών, ενώ λέγεται πως έχουν εντοπιστεί αποτυπώματά του στο φουσκωτό με το οποίο διέφυγαν.

Εξάλλου, η ληστεία στο Δίστομο έχει πολλά κοινά με εκείνη στις Σπέτσες, το 2012, στην οποία είχε πάρει μέρος και ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργάτης, τόσο του Μαζιώτη, όσο και του Παλαιοκώστα. Και τότε, οι δράστες είχαν κρατήσει ομήρους δύο υπαλλήλους της τράπεζας και διέφυγαν με ταχύπλοο, το οποίο έκαψαν στο Σαλαντί Αργολίδας.

Ποιος είναι ο (καταζητούμενος) Γιώργος Πετρακάκος

Ο 35χρονος φερόμενος ως δράστης είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε ενεργό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλώνα από τον Παλαιοκώστα το 2009 και, μάλιστα, έχει καταδικαστεί ερήμην.

Δύο χρόνια αργότερα και αφού ήταν «φάντασμα», ο Πετρακάκος εμφανίστηκε ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστείες (π.χ. στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου 2014 και στα Μέθανα πριν από ένα χρόνο) και, μάλιστα, είναι καταζητούμενος με το 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Μάλιστα, Βασίλης Παλαιοκώστας, Νίκος Μαζιώτης και Γιώργος Πετρακάκος «βρέθηκαν» μαζί στην 27λεπτη ληστεία τράπεζας στο Συκούριο Λάρισας, στις 5 Ιουνίου 2014, όπως έχουν αποκαλύψει στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..

Ο Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή, δούλευε ως κηπουρός στον Δήμο, ενώ η μητέρα του - απεβίωσε το 1997 - εργαζόταν ως μέντιουμ. Κυκλοφορούσε τότε με κλεμμένη κάρτα πολυτέκνου και είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας, σχετικά με ληστείες τραπεζών, ταχυφαγείων και περιπτέρων.

Ο ίδιος δήλωνε «κατ' ανάγκην ληστής για χάρη της οικογένειάς του» και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά», ενώ, λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, συνελήφθη ύστερα από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα των Αγίων Αναργύρων.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά και τον Νίκο Μαζιώτη, που βρίσκεται ��ια στις φυλακές…

upl53cb15baee55b.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top