ΕΚΤΟΣ βρεφονηπιακών σταθμών 30.000 παιδιά

Στα κάρβουνα κάθονται εκατοντάδες οικογένειες

​Κόντρα δίχως τέλος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με την κάλυψη επιπλέον 30.000 θέσεων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ περίπου 30.000 παιδιά θα μείνουν εκτός των σταθμών, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι συνολικά θα γίνουν δεκτά 70.000 παιδιά.

Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 4 Αυγούστου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ θα ξεπεράσουν τις 100.000, λόγω της αύξησης της ανεργίας, αλλά και της μείωσης του εισοδηματικού κριτηρίου στις 27.000 ευρώ από 30.000 που ήταν πέρσι.

Πέρσι είχαν κατατεθεί 96.000 αιτήσεις, από τις οποίες τους όρους πληρούσαν 75.000 οικογένειες. Τελικά όμως καλύφθηκαν 71.000 παιδιά σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Συκεών – Νεάπολης, Σ. Δανιηλίδη.

Ο κ. Δανιηλίδης υποστηρίζει ότι φέτος θα μείνουν εκτός 30.000 παιδιά λόγω της αυξημένης ζήτησης, το υπουργείο όμως επιμένει ότι θα καλυφθούν όσες θέσεις καλύφθηκαν και πέρσι, μέσω προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε με 160 εκατ. ευρώ από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Πάντως ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ο. Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε στο Έθνος, ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αναζητήσει αδιάθετα ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των οικογενειών που πληρούν τα κριτήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top