Πανελλήνιες: ΑΥΤΑ είναι τα στατιστικά στοιχεία για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιες: ΑΥΤΑ είναι τα στατιστικά στοιχεία για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις

​Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων, στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά και όπως θα δείτε στα παρακάτω links, παρατηρείται μικρή ανοδική τάση στις βάσεις στο δεύτερο (θετικές επιστήμες), το τρίτο (επιστήμες υγείας) και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες).
Η μεγαλύτερη άνοδος προβλέπεται ότι θα γίνει στο πρώτο πεδίο, δηλαδή σε αυτό που αφορά ανθρωπιστικές επιστήμες και νομικές.

Από την άλλη μεριά στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει πτώση στις βάσεις. Αυτό βέβαια φάνηκε και από τους λιγότερους υποψηφίους σε σχέση με πέρυσι. Αυτό θα σημάνει και τεράστια πτώση στις βάσεις κυρίως στις λεγόμενες χαμηλές σχολές.

Η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα είναι οριακή στα υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) και γενικώς στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ θα είναι περισσότερο εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.


-Πίνακες κλιμάκωσης της βαθμολογίας klimakosi.xlsklimakosi.xls

-Στατιστικά βαθμολογιών Γ' τάξης ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ Γ΄ΤΑΞΗΣ_2014-1.xlsΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ Γ΄ΤΑΞΗΣ_2014-1.xls

- Στατιστικά άνω του 10 - Κατευθύνσεις ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 10_2014_ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.xlsΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 10_2014_ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.xls

- Στατιστικά άνω του 10 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 10_2014.xlsΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 10_2014.xls


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top