Απίστευτο: έκλεβαν και διακινούσαν καύσιμα από αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας!

Ένας στρατιωτικός και ένας αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες

Απίστευτο: έκλεβαν και διακινούσαν καύσιμα από αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας!

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε από εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο Αχαΐας και διακινούσε μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου!

Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, εκ των οποίων ένας στρατιωτικός, ένας απόστρατος στρατιωτικός, ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 40χρονος Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 46χρονος απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας 28χρονος Αστυφύλακας και ένας 36χρονος ιδιώτης, που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τα καύσιμα ( Jet Propelant 8) προορίζονταν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας

Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένα βυτιοφόρα οχήματα με τα οποία μεταφέρονταν οι κλαπείσες ποσότητες καυσίμων σε αγροικία σε περιοχή της Αχαΐας

Εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 36.000 - 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου το τελευταίο οκτάμηνο

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης των μελών του κυκλώματος προέκυψε ότι ο στρατιωτικός, 40χρονος Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω της πρόσβασης που είχε στο χώρο των στρατιωτικ��ν δεξαμενών, ως χειριστής εφοδιασμού της Αεροπορικής Μονάδας, παρείχε στα υπόλοιπα μέλη την απαραίτητη υποστήριξη, συνδρομή και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

araxos kafsima 2.jpg

Συγκεκριμένα, τους ενημέρωνε κατάλληλα για τα μέτρα φύλαξης (σκοπιές, περιπολίες), ενώ τους είχε παραδώσει αντίγραφο του κλειδιού (αντικλείδι) για την απασφάλιση του φρεατίου που συνδέει τις δεξαμενές καυσίμων με τον αγωγό ανεφοδιασμού. Παράλληλα κατά τη μεταφορά των καυσίμων από τις εγκαταστάσεις, συνέδραμε ως προπομπός για την αποφυγή ελέγχου τους από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές.

Αναφορικά με τους τρεις άλλους συλληφθέντες (46χρονος, 36χρονος και 28χρονος) προέκυψε ότι, χρησιμοποιώντας δύο ειδικά μετασκευασμένα βυτιοφόρα οχήματα ιδιοκτησίας του 36χρονου ιδιώτη, μετέβαιναν στις εγκαταστάσεις καυσίμων της Αεροπορικής Μονάδας και, με τη μέθοδο της μετάγγισης, αφαιρούσαν από τις δεξαμενές ασφαλείας αλλά και από τον αγωγό που συνδέεται με τις κεντρικές δεξαμενές καυσίμων, μεγάλες ποσότητες αεροπορικών καυσίμων.

araxos kafsima 3.jpg


Προχθές (13-6-2014) το βράδυ κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τα μέλη του κυκλώματος κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να μεταφέρουν με τα προαναφερόμενα οχήματα, 1.610 λίτρα κηροζίνης τα οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από τις δεξαμενές της Αεροπορικής Μονάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top