ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 52χρονος από την Κόρινθο κατηγορείται για 22 υποθέσεις απάτης!

Μέχρι και την Εκκλησία της Ελλάδος εξαπάτησε

​Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένας 52χρονος κατηγορείται για 22 υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και της Αττικής.

Μετά την εξιχνίασή τους από την ασφάλεια Κορίνθου σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε η μεθοδολογία δράσης του 52χρονου, ο οποίος παρουσιαζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας και δήθεν διαχειριζόταν τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επεκτείνονταν και σε άλλους τομείς της αγοράς, όπως οι επενδύσεις ακινήτων, οι χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, η ανάληψη χορήγησης δανείων σε ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η εύρεση εργασίας σε ανέργους.

Με την ιδιότητα του αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσέγγιζε ιερείς και τοπικούς παράγοντες, είτε αυτοπροσώπως είτε με επιστολές, υποσχόμενος δωρεές προς αποπεράτωση έργων και οικοδομικών εργασιών, καταφέρνοντας να τους αποσπά μελέτες έργων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσε τις μελέτες για να εξαπατά διάφορους τεχνίτες, προφασιζόμενος την ανάληψη από αυτούς των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών, ανάλογα με την ειδικότητά τους και τους έπειθε να του δίνουν διάφορα χρηματικά ποσά, ως εγγυήσεις και έξοδα ανάληψης.

Επιπλέον, σε άλλες περιπτώσεις, αποσπούσε από πολίτες χρηματ��κά ποσά, εμφανιζόμενος ως διαμεσολαβητής στην αγορά ακινήτων, στη σύναψη εργασίας και στην ανεύρεση εργασίας σε ανέργους.

Από την αστυνομική διερεύνηση, προέκυψε ότι ο 52χρονος, από τα μέσα Αυγούστου του 2010, έως τις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, είχε διαπράξει είκοσι δύο απάτες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αρκαδίας και της Αττικής.

Συνολικά από τη δράση του, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που αγγίζει τις 48.000 ευρώ, ενώ κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητά του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top