ΑΥΤΕΣ είναι οι 5 συμμορίες που μπουκάρουν σε σπίτια και δέρνουν μέχρι θανάτου

Ποιες είναι και πως δρουν

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημο��ιότητας για τη δράση των εγκληματιών με τα καλάσνικοφ που λυμαίνονται την Αττική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρχής γενομένης από το 2010, οπότε ξεκίνησε η στατιστική καταγραφή των ληστειών από την Αστυνομία, στην Αττική σημειώθηκαν 268 περιστατικά από τα οποία εξιχνιάστηκαν μόλις τα 55.

Το 2011 σημειώθηκε εκτίναξη των περιστατικών, αγγίζοντας τα 605. Το 2012 η κατάσταση χειροτερεύει ακόμα περισσότερο: οι συμμορίες εισβάλλουν σε 794 σπίτια - εξιχνιάζονται μόλις 170 υποθέσεις -, ενώ σε όλη τη χώρα ο αριθμός εκτοξεύεται στις 1.191 με τις 398 εξ αυτών να εξιχνιάζονται.

Η Αστυνομία εκπόνησε επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Έτσι, το 2013 οι επιθέσεις στην Αττική μειώνονται σε 610, με τις 117 να εξιχνιάζονται, ενώ σε όλη τη χώρα φτάν��υν τις 946 με 290 να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις αρχές.

Οι πέντε συμμορίες με το σημαντικότερο πεδίο δράσης είναι οι εξής:

-Η συμμορία που χτυπά ηλικιωμένους με χώρο δράσης τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής έως την Πεντέλη, τη Φιλοθέη και το Ψυχικό. Μέλη της είναι αλλοδαποί από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ με κύρια χαρακτηριστικά δράσης την παρακολούθηση σπιτιών χωρίς συναγερμό, στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι με ακριβά αυτοκίνητα.

-Η συμμορία των ληστών με τα μαχαίρια. Μέλη της είναι τέσσερις Γεωργιανοί, οι οποίοι βασανίζουν τα θύματα χωρίς οίκτο για να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη πρόσφατα.

-Η συμμορία των Αλβανών με πεδίο δράσης σε Βούλα, Βουλ��αγμένη, Γλυφάδα. Αποτελείται από κακοποιούς, κυρίως αλβανικής καταγωγής. Δρουν όπως περίπου οι Γεωργιανοί με τη διαφορά ότι καταστρώνουν λεπτομερή σχέδια δράσης και η λεία τους ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

-Η συμμορία που στήνει καρτέρι. Μέλη της είναι αλλοδαποί από Ανατολική Ευρώπη και Ασία με κύριο τρόπο δράσης το καρτέρι έξω από σπίτια. Συγκεκριμένα, περιμένουν τα θύματά τους να μπουν στο σπίτι τους για να τους ορμήσουν και να εισβάλουν κι εκείνοι. Αρπάζουν ό,τι βρουν και διαφεύγουν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων.

- Η συμμορία των Σοβιετικών, η οποία δρα σε ερημικ��ς κατοικίες από Βουλιαγμένη έως Βάρκιζα και Λαγονήσι. Προέρχονται κυρίως από την πρώην ΕΣΣΔ και επιτίθενται στα θύματα με την απειλή καλάσνικοφ χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top