Δεν φτάνει που τον βασάνισαν φρικτά σταυρώνοντάς τον, τώρα θέλουν και να τον συλλάβουν!

Ουκρανός διαδηλωτής: «Με απήγαγαν, μου έκοψαν το αυτί και με σταύρωσαν»

Το μαρτύριο του διαδηλωτή από την Ουκρανία Ντμίτρο Μπουλάτοφ δεν έχει τέλος! Αφού βασανίστηκε φρικτά, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του!

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από τα πάνδεινα που πέρασε αλλά αυτό δεν εμπόδισε το υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τον επισκέφτηκαν αστυνομικοί για να τον συναντήσουν αλλά τελικά τους εμπόδισε το προσωπικό.
warrant.jpg


Ο 35χρονος, ο οποίος υπήρξε ένας από τους ηγέτες του κινήματος αντικυβερνητικών διαδηλωτών, «Automaidan», αγνοούνταν εδώ και ημέρες και την Παρασκευή εμφανίστηκε στην τηλεόραση- στο ουκρανικό δίκτυο TV 5th - καταγγέλλοντας ότι τον απήγαγαν, τον βασάνισαν και τον σταύρωσαν άνθρωποι του καθεστώτος που μιλούσαν ρωσικά.


«Με σταύρωσαν. Μου τρύπησαν τα χέρια» είχε σημειώσει ο Μπουλάτοφ δείχνοντας τα σημάδια στο πίσω μέρος των χεριών του και προσθέτοντας «Μου έκοψαν το αυτί, μου χάραξαν το πρόσωπο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ανέπαφο σημείο στο σώμα μου. Αλλά, δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός».

Ένας φίλος του Μπουλάτοφ, ο Γιούρι Ζοζούλια, είπε: «Γνωρίζουμε ότι αυτοί (οι απαγωγείς του) δεν του έδωσαν φαγητό. Γνωρίζουμε ότι τον εγκατέλειψαν σε ένα δάσος κι ότι ο ίδιος κατάφερε να φτάσει σε ένα χωριό και να τηλεφωνήσει στους φίλους του».

Εντωμεταξύ, με αφορμή το περιστατικό του Ντμίτρι Μπουλάτοφ, η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητάει τη διενέργεια έρευνας ενώ �� αρχηγός της αντιπολίτευσης Αρσένι Γιατσένιουκ, αναχωρώντας για το Μόναχο όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της Διεθνούς Συνόδου για την Ασφάλεια, κατήγγειλε τη δράση παρακρατικών οργανώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top