Οι «σιδηρές κυρίες» της Δικαιοσύνης: Οι εισαγγελείς που τα έβαλαν με τη διαφθορά

Το προφίλ της Ελένης Ράικου και της Πόπης Παπανδρέου

Οι «σιδηρές κυρίες» της Δικαιοσύνης: Οι εισαγγελείς που τα έβαλαν με τη διαφθορά

Ο πολύκροτος φάκελος της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στάθηκε αφορμή, για ακόμα μία φορά, να έρθουν στο «φως» της δημοσιότητας οι δύο εισαγγελείς διαφθοράς, Ελένη Ράικου και Πόπη Παπανδρέου.

Οι «σιδηρές κυρίες» της Δικαιοσύνης έχουν αναλάβει πολύ σημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως είναι: οι μίζες εξοπλιστικών, η σύλληψη Τσοχατζόπουλου, η Proton Bank, και η Energa Hellas.

Το προφίλ της Ελένης Ράικου:

assets_LARGE_t_420_54123601.jpg

Η Ελένη Ράικου έχει ανοίξει «πολλά μέτωπα» με άτομα από το δημόσιο βίο που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμοιαζαν να βρίσκονται στο «απυρόβλητο».

Γεννήθηκε το 1962 – είναι δηλαδή 52 ετών- φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1993. Επτά χρόνια αργότερα γινόταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Διαπιστώνοντας το πλήθος ανεξερεύνητων υποθέσεων που αφορούσαν την οικονομική διαφθορά, ίδρυσε τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος. Από τα χέρια της πέρασαν κορυφαίες υποθέσεις που κίνησαν τις διαδικασίες για να βρεθεί στη φυλακή μεταξύ άλλων ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ενώ ήταν και αυτή που τόλμησε να ανοίξει την υπόθεση για τα στημένα παιχνίδια – αν και μέχρι τότε είχε βρεθεί μόνο μια φορά στα γήπεδα.

Είναι παντρεμένη με στρατιωτικό γιατρό και έχει δύο παιδιά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο παρελθόν είχε αναλάβει και μια υπόθεση που δεν αφορούσε υπόθεση οικονομικού εγκλήματος και ήταν αυτή της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Λίγα λόγια για την Πόπη Παπανδρέου:

papadreou.jpg


Αν και είχε μόλις τρία χρόνια στο εισαγγελικό σώμα, η Πόπη Παπανδρέου κλήθηκε να συνδράμει στην διερεύνηση του θέματος για τα στημένα παιχνίδια, γεγονός που αποδεικνύει πολλά.

Η εισαγγελέας ασχολήθηκε με την προκαταρκτική εξέταση που οδήγησε στο ξεσκέπασμα τριών υποθέσεων της περίφημης παράγκας.

Με καταγωγή από της Συκιές Αρτας, μεγάλωσε στα Πατήσια, σπούδασε στη Νομική Αθήνας, έκανε μεταπτυχιακά στο ποινικό δίκαιο, είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Νομική Αθηνών και μπήκε στο δικαστικό σώμα το 2008.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top