Ξύπνησαν μνήμες στο Εφετείο από τη δολοφονία στα Πετράλωνα: Στο σκαμνί οι δύο Χρυσαυγίτες

Κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον 27χρονο Πακιστανό ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Ξύπνησαν μνήμες στο Εφετείο από τη δολοφονία στα Πετράλωνα: Στο σκαμνί οι δύο Χρυσαυγίτες

Μνήμες από τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ξύπνησαν στο Εφετείο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Και οι δύο που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρνούνται ότι έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο ένας κατηγορούμενος σε γραπτή δήλωσή του καταδικάζει την πρακτική του κόμματος και δηλώνει αντίθετος με την ιδεολογία του.

Σημειώνεται ότι η δίκη ξεκίνησε σήμερα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας του μετανάστη. Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί μέλη του κινήματος ενάντια στον ρατσισμό ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Οι γονείς του Σαζχάτ Λουκμάν αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα σήμερα το μεσημέρι προκειμένου αύριο Πέμπτη να καταθέσουν στη δίκη.

Το χρονικό της δολοφονίας


Όλα συνέβησαν τα ημερώματα της 17ης Ιανουαριόυ 2013. Όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, o 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και ο 29χρονος πυροσβέστης που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μαχαίρωσαν και σκότωσαν τον Πακιστανό μετανάστη την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονταν ότι επιτέθηκαν στον 27χρονο γιατί τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και δεν μπορούσαν να περάσουν με τη μηχανή.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον αριθμό κυκλοφορίας του δικύκλου και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο Σύνταγμα από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ». Επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top