Έρχονται τα πρώτα χιόνια: πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας

Έρχονται τα πρώτα χιόνια: πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Πρώτη ανάρτηση: 24/11/2013, 23:43

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο μας «υποδέχεται» η εβδομάδα, ενώ τα πρώτα χιόνια αναμένονται σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο!

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα «βουτήξει» ακόμα και σε μονοψήφια νούμερα.

Τη Δευτέρα, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότιο Πελοπόννησο, στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και το ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάννησα (μέχρι αργά το βράδυ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Τρίτη θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, από βορρά προς νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Μεγαλύτερη πτώση του υδράργυρου αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.

Δες στο βίντεο το δελτίο καιρού του Star για την Δευτέρα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top