Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή αδελφή και ανιψιά που βασάνιζαν την 62χρονη τυφλή γυναίκα

Για να της παίρνουν την σύνταξη- Της έδιναν να φάει σκέτο ρύζι καθε 3 μέρες!!!

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή αδελφή και ανιψιά που βασάνιζαν την 62χρονη τυφλή γυναίκα

Την Παρασκευή το πρωί πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή η αδελφή και η ανιψιά της 62χρονης τυφλής γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, την απήγαγαν και την είχαν κλεισμένη επί μήνες στο σπίτι της ίδιας της αδελφής της προκειμένου να αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε.

Σε βάρος των δύο γυναικών ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της απάτης, της παράνομης κατακράτησης, της υπεξαγωγής εγγράφων και της ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία το πρώτο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενες κρατούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο την τυφλή γυναίκα κλειδωμένη στο διαμέρισμα της 64χρονης αδελφής της, της αφαίρεσαν την αστυνομική ταυτότητα, το βιβλιάριο καταθέσεων και το κινητό τηλέφωνο, ενώ της προσέφεραν μία φορά κάθε τρεις μέρες φαγητό, και συγκεκριμένα σκέτο ρύζι, με αποτέλεσμα η 62χρονη να χάσει 40 ολόκληρα κιλά!

Το διάστημα αυτό -εν των μεταξύ- στο διαμέρισμα τού θύματος είχαν εγκατασταθεί η 35χρονη μαζί με τον σύζυγό της, οι οποίοι φέρονται ότι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Ο Γολγοθάς της άτυχης γυναίκας έλαβε τέλος όταν βρήκε τρόπο να επικοινωνήσει με μία φίλη της, η οποία αφού την επισκέφθηκε και διαπίστωσε το μαρτύριο που περνούσε, απευθύνθηκε στο παράτημα του συνδέσμου τυφλών στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της οποίας με τη σειρά τους κατήγγειλαν την υπόθεση στις διωκτικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top