Μέχρι και την εκλογή του Πάπα κατασκόπευσαν οι ΗΠΑ

Στο «μάτι» των υποκλοπών και ο Ποντίφικας, σύμφωνα με δημοσίευμα

Μέχρι και την εκλογή του Πάπα κατασκόπευσαν οι ΗΠΑ

Ούτε τον... Θεό τους δεν έχουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καθώς δημοσίευμα αποκαλύπτει πως θύμα υποκλοπών έπεσαν ακόμα και οι συνεδριάσεις στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα!

Όπως αναφέρει το ιταλικό περιοδικό «Panorama», που κυκλοφόρησε σήμερα, η NSA φέρεται ότι κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες του Κονκλάβιου τον περασμένο Μάρτιο, που κορυφώθηκε με την εκλογή του νέου Ποντίφικα.

Κατά το δημοσίευμα, αυτό σημαίνει πως πιθανόν ετέθη υπό παρακολούθηση και ο ξενώνας των ανώτατων κληρικών Σάντα Μάρτα, στον οποίο διαμένουν κατά παράδοση οι καρδινάλ��οι κατά την διάρκεια του Kονκλάβιου, με το κέντρο των υποκλοπών να έχει στηθεί στην αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη!

Στον εν λόγω ξενώνα επέλεξε να μείνει και ο Πάπας Φραγκίσκος, αρνούμενος να μετακομίσει στην ειδική παπική κατοικία, ενώ το «Panorama» υποστηρίζει πως ο Ποντίφικας ήταν στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών από το 2005, οπότε και ήταν καθολικός αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες.

«Το Βατικανό ουδέποτε ήταν στόχος μας» δήλωσε εκπρόσωπος της NSA, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας αρκέστηκε να σχολιάσει πως «δεν προκύπτει να έγιναν παρακολουθήσεις και σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχούμε».

Στο μεταξύ, εντός του Νοεμβρίου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, αναμένεται να μιλήσει στο Κοινοβούλιο σχετικά με τις διαστάσεις του σκανδάλου των υποκλοπών που αφορούν την Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top