Νέα ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Μεσόγειο: Δεκάδες νεκροί σε νέο ναυάγιο

Το έργο επαναλαμβάνεται μία εβδομάδα μετά κοντά στη Λαμπεντούζα

Νέα ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Μεσόγειο: Δεκάδες νεκροί σε νέο ναυάγιο

Μία εβδομάδα έχει περάσει από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λαμπεντούζα με περισσότερους από 300 νεκρούς και ένα νέο ναυάγιο στα χωρικά ύδατα της Μάλτας συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της Μάλτας, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα παγωμένα νερά τα πτώματα 33 ανθρώπων, αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

malta1_569_355.jpg

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa κάνει λόγο για 34 νεκρούς, ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες και παιδιά, ενώ το BBC για τουλάχιστον 50. Αναφέρεται επίσης ότι 22 πτώματα έχουν μεταφερθεί στην Λαμπεντούζα, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν ότι η τραγωδία επαναλαμβάνεται.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ δήλωσε ότι η Μεσόγειος μετατρέπεται σε νεκροταφείο και ζήτησε από την ΕΕ να λάβει σοβαρά μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.

Τα νοσοκομεία της Βαλέτα τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ κάποιοι από τους μετανάστες που ήταν σε άθλια κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Λαμπεντούζα, όπου νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του νησιού.

αρχείο λήψης.jpg

Πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού περισυνέλεξε 56 ανθρώπους, ανάμεσά τους οχτώ γυναίκες και εννέα παιδιά και αυτή την ώρα κατευθύνεται στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας.

Το δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε 60 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λαμπεντούζα. Το πλοιάριο που μετέφερε τους λαθρομετανάστες από την Αφρική αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στο νερό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top