Καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες για το φαγοπότι στο Γηροκομείο που αποκάλυψε το Star!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το απίστευτο φαγοπότι που φαίνεται ότι γίνεται στο Γηροκομείο Αθηνών. Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star που έφερε στο φως καταγγελίες μέλους της διοίκησης προς τη δικαιοσύνη και κάθε συναρμόδια αρχή, για περιστατικά αδιαφάνειας, κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης στο ίδρυμα, άνοιξε άμεσα ο δρόμος της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης. Ηδη η αρμόδια εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράϊκου κάλεσε για εξέταση τους πρώτους μάρτυρες.

Πρώτη θα περάσει την πόρτα του γραφείου της για να καταθέσει, αύριο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, η υπεύθυνη από τη διοίκηση για τα οικονομικά του Γηροκομείου Πολυξένη Πραστάκου, η οποία είναι αυτή που έχει στείλει τα υπομνήματα με καταγγελίες για κατασπατάληση εκατομμυρίων. Και αυτό την ώρα που αδυνατεί το ίδρυμα να πληρώσει τους εργαζόμενούς του και κλ��ίνει τις πτέρυγες που φιλοξενούν άπορους γέροντες. Με νέα επιστολή της προς το δήμαρχο Αθηναίων η κυρία Πραστάκου –την οποία έχει στη διάθεσή του το Star- αναφέρει πως το Δ.Σ. του Γηροκομείου προχωρά στην εξόφληση συγγενών και φίλων του αρχιμανδρίτη προέδρου, την ώρα που χρωστά μισθούς σχεδόν τριών χρόνων στο υπόλοιπο, νοσηλευτικό και μη, προσωπικό που έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Ο πρόεδρος του -κατά τα άλλα- φιλανθρωπικού ιδρύματος πάντως με επιστολή του προς την καταγγέλλουσα, αναφορικά με το κλείσιμο πτερύγων, θεωρεί ότι γίνεται με βάση το νόμο, λόγω ...ελλείψεως προσωπικού. "Αναφορικά με τη μετακίνηση των ηλικιωμένων μας σε άλλες πτέρυγες, θα έπρεπε να γνωρίζετε τι προβλέπει ο νόμος για το προσωπικό που απαιτείται συνδυαστικά με τον αριθμό των τροφίμων, ούτως ώστε να μην εκτίθενται σε κίνδυνο, λόγω ελλείψεως προσωπικού", σημειώνει επί λέξει…

Παρέμβαση από την πλευρά τους στην υπόθεση –όπως πληροφορείται το Star- έχουν ήδη κάνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής που έχει επίσης λάβει υπόμν��μα από την κυρία Πραστάκου, όπως και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ως εποπτεύουσα αρχή του Γηροκομείου.


Mετά τις εξελίξεις αυτές, ο ιερέας πρόεδρος του ιδρύματος συγκάλεσε στις 6 το απόγευμα το Δ.Σ., για να εξετάσει τα νέα δεδομένα...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top