Να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια στις εντατικές ζητούν οι γιατροί

Πολλά βαριά περιστατικά οδηγούνται σε λίστα αναμονής

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εντατικολόγοι της χώρας αφού οι κλειστές κλίνες στις Μονάδες εντατικής θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία οδηγούν πολλά βαριά περιστατικά σε λίστα αναμονής!

Στη χώρα μας υπάρχουν 739 κλίνες εντατικής από τις οποίες λειτουργούν οι 544, οι 195 είναι κλειστές και οι 144 αν και κλειστές είναι πλήρως εξοπλισμένες!

Στην πρώτη υγειονομική περιφέρεια Αττικής, από τα 177 κρεβάτια εντατικής θεραπείας μόλις τα 143 λειτουργούν. 34 κλίνες είναι κλειστές και από αυτές οι 32 είναι πλήρως εξοπλισμένες.

Σύμφωνα με έρευνα για το πόσες κλίνες αντιστοιχούν ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη, στην Αθήνα υπάρχουν μόλις 6, στην Κύπρο 11,4, που είναι και ο μέσος όρος, την ώρα που η Γερμανία αγγίζει τα ποσοστά των ΗΠΑ με 29,2.

Πάντως σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Υγείας το θέμα των κλειστών κλινών των ΜΕΘ αλλά και η στελέχωση τους σε μεγάλο βαθμό θα επιλυθεί μέσω του προγράμματος κινητικότητας αλλά και μέσω ενός διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα ολοκληρωθεί σύντομα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top