ΤΩΡΑ: συνεδριάζουν οι καθηγητές για τις απεργίες-Κλείνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ στην εκπαίδευση-Μετά τον αγιασμό, μάθημα ΤΕΛΟΣ

ΤΩΡΑ: συνεδριάζουν οι καθηγητές για τις απεργίες-Κλείνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

​Πρώτη ανάρτηση: 09/09/2013 14:07

Συνεδριάζουν από το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ προκειμένου να λάβουν την τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις τους. Η απόφασή τους αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00 το βράδυ.

Η πρόταση που φαίνεται να υπερισχύει είναι αυτή για επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Από την Παρασκευή, 72 τοπικές ΕΛΜΕ έχουν ψηφίσει υπέρ της πενθήμερης απεργίας, ενώ οι 11 ψήφισαν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση που γίνεται αυτή την ώρα αναμένεται να διαρκέσει περισσότερες από 6 ώρες.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει για την Τρίτη το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ώρα που θα ψηφίζεται το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο.

Επίσης, οι δάσκαλοι είναι σε κατάσταση αναμονής ενώ έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, αλλά περιμένουν και την τελική απόφαση των καθηγητών μήπως και συμπορευτούν.

Σε αναβρασμό, ωστόσο, βρίσκεται και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κλείνει επ’ αόριστων λόγω της διαθεσιμότητας των Διοικητικών υπαλλήλων και για την Τρίτη μαζί με καθηγητές, φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους του Πολυτεχνείου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά ��ης, η κυβέρνηση επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, αλλά και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση των καθηγητών, όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top