Στα τηλέφωνα ξανά ο Ομπάμα για να πείσει το Κογκρέσο για την επέμβαση στη Συρία

Ψυχρό το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής- Πούτιν και Ομπάμα κάθισαν μακριά

Στα τηλέφωνα ξανά ο Ομπάμα για να πείσει το Κογκρέσο για την επέμβαση στη Συρία

Πρώτη ανάρτηση: 05/09/2013 18:47

Νέο γύρο τηλεφωνημάτων στα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκινά ο Μπαράκ Ομπαμα εν μέσω των εργασιών της Συνόδου της G20 που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αγία Πετρούπολη.


Ο αμερικανός πρόεδρος θέλει να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα γίνουν ��τις δύο ολομέλειες.

Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου, ο Αμερικανός πρόεδρος "θα τηλεφωνήσει στο Καπιτώλιο".

Η επικοινωνία αυτή θα γίνει σε μια περίοδο που όλη η ομάδα των συνεργατών του Ομπάμα, από τους υπουργούς μέχρι τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προσπαθεί να πείσει τους γερουσιαστές και τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της χρήσης βίας εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

050913190052_2463_png.jpg

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, το κλίμα είναι ψυχρό στη σύνοδο Κορυφής.

Το ΠΡΩΤΟ θέμα που έθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με το που ξεκίνησε η Σύνοδος ήταν το θέμα της Συρίας!

yrertuw.jpg
Ψυχρές είναι οι σχέσεις του Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω των διαφορετικών θέσεων που έχουν οι δυο χώρες, ΗΠΑ και Ρωσία, για την επικείμενη επίθεση στη Συρία. Αυτό είχε αντίκτυπο ακόμα και στις θέσεις που έκατσαν οι δυο ηγέτες! Ανάμεσά τους ήταν ο ηγέτης της Ινδονησίας και της Αυστραλίας, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

images_watchit_gr.jpg
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όσοι βρίσκονταν εκεί διαπίστωναν ότι το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από ψυχρό μεταξύ των 2 ηγετών!

poutin-ompama-g20.jpg
Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε: «Η συριακή προσφυγική κρίση είναι η μεγαλύτερη του 21ου αιώνα».

Ακόμα, η βασική ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνει τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η Σύνοδος αυτή είναι η πρώτη που θα έχουν οι G-20 μετά το αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης του 2008. Οι ηγέτες αναμένεται να μιλήσουν για σχέδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας η οποία πάντως εξακολουθεί να παραμένει ασταθής, καθώς και για τη σημασία της ενίσχυση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας. Επίσης, στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται οι διεθνείς προσπάθειες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής.
1966699.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top