Προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις από 9 ως 11 Αυγούστου

Απεργεί η ΟΣΥΠΑ για τις απολύσεις υπαλλήλων της ΥΠΑ

Tην κήρυξη τριών κυλι��μενων 24ωρων απεργιών από τα ξημερώματα της ερχόμενης Παρασκευής, 9 Αυγούστου, έως κ��ι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 11 του μήνα, αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για απολύσεις 300 υπαλλήλων της ΥΠΑ.

Η ΟΣΥΠΑ κάνει λόγο για «παράνομη, αντισυνταγματική και εκτός κάθε οικονομκής λογικής απόφαση της κυβέρνησης» που αφορά απολύσεις 300 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων της ΥΠΑ.

Προσάπτει επίσης στην κυβέρνηση ότι «αδιαφορεί για τα προβλήματα και το χάος που θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια και μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου».

«Δυστυχώς χωρίς να έχουμε ουδεμία ευθύνη, οδηγούμεθα στην απόφαση αυτή επειδή οι θεσμικά υπεύθυνοι για την εύρυ��μη λειτουργία των αερομεταφορών και την υποδοχή του μεγάλου τουριστικού ρεύματος, υποκύπτοντας στις εντολές των δανειστών μας, αδιαφορούν για την εθνική οικονομία και το μοναδικό πλέον αιμοδότη της, τον τουρισμό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Οι απεργίες θα ξεκινήσεις στις 00:01 της Παρασκευής 9 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 23:59 της Κυριακής 11 Αυγούστου.

Στη διάρκεια των τριήμερων κινητοποιήσεων η ΟΣΥΠΑ θα εξυπηρετεί τις παρακάτω πτήσεις:
• Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.
• Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
• Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
• Νοσοκομειακές πτήσεις.
• Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών – πρωθυπουργοί.
• Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top