Έτσι δρούσε η σπείρα με τα φάρμακα

Γνωστοί γυναικολόγοι μπλεγμένοι στην υπόθεση

Τα δίχτυα της σε ολόκληρη την Ελλάδα είχε απλώσει η σπείρα με τα φάρμακα. Όπως σας είχαμε πει, στο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί, ιατρικοί επισκέπτες, φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές, φαρμακεία και φαρμ��καποθήκες, οι οποίοι εισήγαγαν παράνομα φάρμακα για τον καρκίνο και τις εξωσωματικές από την Τουρκία.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν με δύο τρόπους: από τη μία άδειαζαν την ελληνική αγορά από ακριβά φάρμακα και τα πουλούσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και από την άλλη εισήγαγαν παράνομα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ήδη έχουν προσαχθεί αρκετά άτομα, γιατροί και υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιριών, ενώ έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τρεις γνωστοί γυναικολόγοι στην Θεσσαλονίκη. 15 άτομα είχαν προσαχθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμα δύο προσαγωγές είχαν γίνει στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, οι άγνωστοι είχαν στήσει εταιρεία «μαϊμού» στην Θέρμη Θεσσαλονίκης. Αγόραζαν ακριβά φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά, από τα φαρμακεία παράνομα, δημιουργώντας και τεχνητή έλλειψη ώστε να γίνουν νέες παραγγελίες. Στη συνέχεια έβγαζαν παράνομα σε χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία πωλούνταν ακόμα ακριβότερα στις αγορές. Με αυτόν τον τρόπο γλίτωναν χιλιάδες ευρώ από δασμούς και επιπλέον κέρδος από τη διαφορά τιμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top