«Κρητική παράδοση» στο Ζάππειο

Όλα τα καλούδια της Κρήτης μπορεί να γευτεί ο επισκέπτης της Έκθεσης

«Κρητική παράδοση» στο Ζάππειο

​Παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Κρήτης παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Κρητική παράδοση» που λειτουργεί στο Ζάππειο.

Την έκθεση, η οποία αποτελεί έμπρακτη στήριξη στον Έλληνα παραγωγό, στηρίζουν Κρητικοί σύλλογοι, το συνδικάτο μικροπωλητών και το Star.

Όλα τα καλούδια της Κρήτης μπορεί να γευτεί ο επισκέπτης της Έκθεσης «Κρητική παράδοση» που άνοιξε τις πύλες της στο Ζάππειο. Τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια, μέλι, γάλα, καλιτσούνια και σφακιανές πίτες, φτιαγμένα όλα με μεράκι και παραδοσιακές συνταγές.

«Σήμερα στην ουσία ξεκινάει η «Κρητική παράδοση», η Έκθεση κρητικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας στο Ζάππειο. Με συμμετοχή παραγωγών από όλη την Κρήτη», αναφέρει ο υπεύθυνος της Έκθεσης, κύριος Αμφιτάκης.

Δεν λείπουν το λάδι και το κρασί, γνωστά κρητικά προϊόντα από την εποχή του Μίνωα, τα παραδοσιακά ζυμαρικά και πάνω απ΄ όλα η φιλοξενία των παραγωγών που υποδέχονται τους επισκέπτες με χαμόγελα και τσικουδιά.

Την έκθεση, η οποία προβάλλει τον Έλληνα παραγωγό, υποστηρίζει και το Star.

«Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς παραγωγούς, δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς τα ελληνικά προϊόντα. Η άποψή μου και η άποψη του καναλιού που εκπροσωπώ είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς να είμαστε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε τους Έλληνες παραγωγούς», είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR Channel, Σταμάτης Μαλέλης.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του εμπορικού επιμελητηρίου Χανίων και συνδιοργανώνεται με τη στήριξη των Κρητικών Συλλόγων Αττικής και του Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδας.

Οι επισκέπτες των περιπτέρων έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και μαντινάδες.

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με κρητικό γλέντι, στο οποίο μετείχαν παραδοσιακοί λυράρηδες και τα χορευτικά συγκροτήματα των Κρητικών Συλλόγων Αιγάλεω και Γαλατσίου.

Η έκθεση των παραδοσιακών κρητικών προϊόντων λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή.


Δείτε το βίντεο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top