Τραβούν το σχοινί οι αγρότες: Κλείνουν τους δρόμους κάθε μέρα για μία ώρα

Ζητούν συνάντηση με τον Σαμαρά-ΔΕΙΤΕ που υπάρχουν μπλόκα

Μετά την πολύωρη σύσκεψη στη Νίκαια, όπως σας γράψαμε, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω και να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα «δίκαια» αιτήματά τους.

‘Έτσι, ζητούν να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου και συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Επίσης, είναι αποφασισμένοι απο σήμερα και κάθε μέρα να κλείνουν το εθνικό οδικό δικτυο από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, καλούν κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

ΔΕΙΤΕ που υπάρχουν μπλοκα

Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης συγκεντρωμένοι αγρότες υπάρχουν ακόμα : στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού δια��ερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Επίσης, στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Παράλληλα, σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξ�� από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης.

Η κυβέρνηση, πάντως, από την πλευρά της επιμένει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παροχές και διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση κλείσιμο δρόμων με τρακτέρ. Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο αγροτικό μέτωπο θα εξεταστεί εντός της ημέρας στο πρωθυπουργικό επιτελείο προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top