Τι πρέπει να κάνετε για να μην «πεθάνει» η μπαταρία του αυτοκινήτου σας

Η πρόληψη και η σωστή συντήρηση σώζουν την μπαταρία του αυτοκινήτου

Τι πρέπει να κάνετε για να μην «πεθάνει» η μπαταρία του αυτοκινήτου σας

Αν δεν έχετε στην κατοχή σας αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας με διαχείριση λογισμικού για εξοικονόμηση ενέργειας, τότε μπορεί να κάνετε λάθη που θα στοιχίσουν την «ζωή» στην μταταρία σας.Αυτο θα συμβεί την περίπτωση που αφήσετε ανοιχτό το ηχοσύστημα ή ένα εσωτερικό φως ή ακόμη και τα φώτα πορείας. Τότε θα αδειάσει η μπαταρτία του αυτοκινήτου και σε αρκετές περιπτώσεις όπως λένε και οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων να...«πεθάνει».Η συντήρηση και η πρόληψη είναι αυτή που θα σας γλυτώσει από ένα περιτό έξοδο.

Οι  μπαταρίες νέου τύπου είναι κλειστές έχουν διάρκεια ζωής περίπου πέντε χρόνια και  δεν χρειάζεται να  συμπληρώνετε απεσταγμένο νερό, Η συντήρηση αφορά  μόνο την φόρτιση της μπαταρίας. Αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε  εξωτερικούς χώρους, ειδικά το χειμώνα,που υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασία η εκφόρτιση της μπαταρίας γίνεται γρήγορα  

Συνεπώς ακόμη και όταν δεν μετακινείστε με το αυτοκίνητο καλό θα είναι να το βάζετε μπροστά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να αφήνετε το μοτέρ σε λειτουργία για να φορτίζει το δυναμό την μπαταρία. Στην περίπτωση που η μπαταρία αδειάσει και δεν δίνει ρεύμα στην μίζα τότε φορτίστε την με τον κατάλληλο φορτιστή μέχρι να γεμίσει. Οι σύγχρονοι φορτιστές με ψηφιακή τεχνολογία διακόπτουν αυτόματα ότην φόρτιση όταν η μπαταρία γεμίσει. Αν αδειάσει γρήγορα μετά την φόρτιση τότε αυτό είναι σημάδι ότι η μπαταρία έχει φτάσει στο τέλος της.Το ίδο ισχύει αν την τρφοδοτήσετε με καλώδια,.ξεκινήσει το αυτοκίνητο, το «σβήσετε» και η μπαταρία αδειάσει με την μία.

Η καλή συντήρηση της μπαταρίας επιβάλλει και τον καθαρισμό των πόλων με σπρει καθαρισμού και αυτό βέβαια σε ειδικές περιπτώσεις όπου οι πόλοι της μπαταρίας είναι ακάλυπτοι. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τα ειδικά καπάκια για την κάλυψη των πόλων καθαρίστε τρους ανά τακτικά χρονικά διαστήματα με ειδκές συρτμάτοινες βούρτσες και περάστε τους με γράσο. Τελος να αγοράζετε μπαταρίας με την χωρητικότητα που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου και να αποφεύγετε να αγοράζετε no name μπαταρίες καθώς η φτήνια τρώει τον...παρά που λέει και ο λαός.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top