Πότε έρχεται η νέα «εκρηκτική» BMW X1 M35i xDrive

Οι επιδόσεις έχουν τον πρώτο λόγο στη νέα BMW X1 M35i xDrive

Πότε έρχεται η νέα «εκρηκτική» BMW X1 M35i xDrive

Ένα μοντέλο επιδόσεων με αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα M τοποθετείται στην κορυφή της νέας γκάμας της BMW X1. Βασισμένη στην αυθόρμητη οδηγική απόλαυση που βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας των συμπαγών Sports Activity Vehicles (SAV), η νέα BMW X1 M35i xDrive, προσθέτει έξτρα δυναμισμό, ευελιξία και ακρίβεια, ως διάσημα χαρακτηριστικά Μ.

Το εσωτερικό της νέας BMW X1 M35i xDrive

Η νέα BMW X1 M35i xDrive ανοίγει επίσης νέους δρόμους στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας: είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που διαθέτουν το νέο BMW iDrive με QuickSelect και το BMW Operating System 9. τα highlights περιλαμβάνονται ένας πίνακας οργάνων με επένδυση Alcantara, στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης Aluminium Hexacube Dark, ανθρακί οροφή, επένδυση μαρσπιέ M, πεντάλ M, τα ειδικά M γραφικά της κυρτής οθόνης BMW Curved Display - και προαιρετικά BMW Head-Up Display - και ένα δερμάτινο τιμόνι M με paddles αλλαγής ταχυτήτων.

Τα καθίσματα της νέας BMW X1 M35i xDrive

Η τετρακύλινδρη μονάδα του αποτελεί μέρος της νέας αρθρωτής γενιάς κινητήρων Efficient Dynamics του BMW Group και χρησιμοποιεί την τεχνολογία M TwinPower Turbo αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 221 kW/300 hp στην Ευρώπη και ακόμα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης που φτάνουν τα 233 kW/317 hp στις ΗΠΑ και σε άλλες επιλεγμένες αγορές.

Στα ειδικά χαρακτηριστικά Μ της δίλιτρης μονάδας η μέγιστη ισχύς του εμφανίζεται μεταξύ 5.750 και 6.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 400 Nm είναι διαθέσιμη από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ.Το επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic που διαθέτει η νέα BMW X1 M35i xDrive ξεχωρίζει για τον εξαιρετικά γρήγορο τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αλλαγές ταχυτήτων. Τα paddles στο τιμόνι επιτρέπουν γρήγορες χειροκίνητες παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής της κατάλληλης σχέσης.

Οι επιδόσεις της νέας BMW X1 M35i xDrive

Η λειτουργία M Sport Boost είναι επίσης διαθέσιμη για εκρηκτικές επιδόσεις. Εδώ, όλα τα συστήματα μετάδοσης κίνησης και πλαισίου αποκτούν την πιο σπορ ρύθμισή τους όταν ο οδηγός τραβήξει το αριστερό paddle για τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο.

Η νέα BMW X1 M35i xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η ειδική τεχνολογία πλαισίου M - συμπεριλαμβανομένης της επιλογής των φρένων M Compound για πρώτη φορά σε μοντέλο επιδόσεων - συνδυάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση BMW xDrive πετυχαίνοντας τις απόλυτες επιδόσεις. Ο πιο αιχμηρός χαρακτήρας της νέας BMW X1 M35i xDrive είναι ξεκάθαρος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας διαθέτει το είδος των αποκλειστικών χαρακτηριστικών σχεδίασης και εξοπλισμού που προορίζονταν αρχικά για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δύο ζεύγη απολήξεων της εξάτμισης και τα προαιρετικά καθίσματα M Sport με φωτιζόμενο λογότυπο M.

Οι επιδόσεις της νέας BMW X1 M35i xDrive

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive εξασφαλίζει ότι η κινητήρια ισχύς κατανέμεται μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών όπως απαιτείται σε όλες τις περιστάσεις.

Το εμπορικό λανσάρισμα της νέας BMW X1 M35i xDrive θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 στις ΗΠΑ. Οι παραδόσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2023. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg, μαζί με όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας BMW X1, συμπεριλαμβανομένης της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX1.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top