BMW: Γιατί ζηλεύουν το εργοστάσιο που ετοιμάζει

Η εικονική πραγματικότητα ήρθε από το μέλλον

BMW εργοστάσιο ψηφιοποίηση εικονική πραγματικότητα

Το BMW Group προήγαγε τον σχεδιασμό ενός εργοστασίου σε νέα επίπεδα, θέτοντας το τελευταίο ορόσημο στην ψηφιοποίηση της παραγωγής αυτοκινήτων. Περισσότερα από δύο χρόνια νωρίτερα από την επίσημη έναρξη της παραγωγής μαζικής κλίμακας, η κατασκευή οχημάτων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο μελλοντικό εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν - τουλάχιστον εικονικά, καθώς πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση του BMW Group που σχεδιάστηκε και επικυρώθηκε εντελώς εικονικά.

Η πρωτοποριακή και καινοτόμος φιλοσοφία σχεδιασμού υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την NVIDIA. Το μελλοντικό εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2025. Η κατασκευή του έχει μόλις ξεκινήσει και η νέα εγκατάσταση προορίζεται για την παραγωγή της επόμενης γενιάς των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του BMW Group, της Neue Klasse.

Το BMW Group υιοθετεί μια ψηφιακή προσέγγιση για την επικύρωση και τη βελτιστοποίηση σύνθετων συστημάτων παραγωγής σε όλο το δίκτυο παραγωγής του, χρησιμοποιώντας το NVIDIA Omniverse Enterprise, μια πλατφόρμα για την κατασκευή και τη λειτουργία τρισδιάστατων βιομηχανικών εφαρμογών metaverse. Αυτές θα συμβάλλουν στην εκτέλεση προσομοιώσεων ψηφιακών διδύμων σε πραγματικό χρόνο με στόχο τη βελτιστοποίηση των διατάξεων, της ρομποτικής και των συστημάτων logistics, εικονικά. Το Omniverse θα επεκταθεί σε όλο το δίκτυο προϊόντων της BMW σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top