Η SEAT θα λανσάρει ένα αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2025

Ποιο μοντέλο θα λανσάρει η CUPRA

Seat αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η SEAT S.A. ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην αγορά το 2025. Με αυτό το αυτοκίνητο, η εταιρεία θα εισέλθει στην κατηγορία των 20– 25.000 ευρώ, ώστε να κάνει τον εξηλεκτρισμό προσιτό στις μάζες και να επιτύχει τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας. Η μονάδα παραγωγής όπου θα κατασκευάζεται το όχημα θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες. 

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του 2021, η Ισπανική εταιρεία παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο, που ονομάζεται Future Fast Forward, για να ηγηθεί του εξηλεκτρισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία. Ο βασικός παράγοντας αυτού του σχεδίου είναι η παραγωγή αστικών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία από το 2025.Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα μεγάλο έργο όσον αφορά τον πιθανό του όγκο. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς τη βιωσιμότητα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στοχεύει να γίνει ο κινητήρας για τη μετατροπή της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ως η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η Ισπανία έχει μεγάλη ευθύνη να επιτύχει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας έως το 2030. Για το σκοπό αυτό, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ηλεκτρικών οχημάτων, την τόνωση της ζήτησης και την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης. Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνέντευξης Τύπου της εταιρείας, ο Wayne Griffiths ανακοίνωσε ότι η CUPRA θα λανσάρει το Tavascan το 2024. Το CUPRA Tavascan θα είναι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, μετά το CUPRA Born στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Φέτος, η CUPRA θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Η πρόβλεψη της CUPRA είναι να διπλασιάσει τις πωλήσεις της και τον κύκλο εργασιών που το 2020 ανήλθε σε περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top